View Single Post
Staro 24.11.2008., 18:20   #32
AiM
Premium

Datum registracije: Jul 2006
Lijepo od tebe sto me ucis. Da nisam neznam kolko stvari kupio prek zesta nebi ti nista reko... Zest je dubrad i racuna svoju postarinu 600 bahta cca 110kn na SVAKI proizvod a ne na cijeli paket. Znaci ako uzmes 5 boxeva biti ce 5 postarina za isti box.. Znaci nije da postarina po broju igara pada s velicinom paketa kao kod drugih vec je fiksna po jednom primjerku. Igra je na tajladskom i instalacija ali ima patch za engleski (Informiraj se malo s njima).

Kod nas se ne placa postarina do cca 400 kn( inace je 300 al gleda se kroz prste). Sad si na tih 15 boxeva uracunaj postarinu ( ajde nek ne bude po svakom komadu postarina ) i to je cirka za 15 igara jedno 2200 kn. E sada kad to dode na carinu a DOCI ce. Ovako ti ide carinjenje. Carinski troskovi, carina na paket i postarinu + 22 % pdva na sve + sto je stajalo na carini i to ti dode jedno 60-65% pocetne cijene jos znaci jedno 1100 kn.

Hm za 15 igara 3500 kn .. Mislim da se bas i ne isplati, naravno ja sam ovdje uzeo cjene od oka i one su daleko drugacije od ovoga. Inace BMK os me poslusat ili ne ali ja ti ovo govorim iz iskustva jer sam popusio nedavno ohoho s carinom kada sam racunao ko ti
AiM je offline   Reply With Quote