View Single Post
Staro 23.11.2008., 14:37   #476
Nebbo
gejmer
Moj komp

Nebbo's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
E ja opet ima drugacije misljenje nego vecina koja se ovdje izjasnila. Svi se zalite na to kako jedan auto ide sporije od drugog auta, tier X, je jaci/slabiji od tier Y, itd. Ova igra je hebena arkadetina i nema apsolutno nikakve veze sa stvarnim automobilima, osim po nazivu i izgledu (eventualno po spec.).

Po meni je dobro sto su napravili ovakve omjere, tj grupe (tier) u koju spadaju odredjeni automobili i koji su isti po performansama, a razliciti jedino izgledom. Zasto? Pogledajte to sa apekta online igranja. Sjecam se kod U1, U2... serije gdje je postojao apsolutni allround automobil sa kojim ste sve mogli pobjediti. I tako krenete u online igru i svi su imali Toyota Supra (U1) ili Skyline (U2; moguce da sam izmjesao, ne sjecam se vise, ali to nije ni poanta). Poanta je raznolikost na gridu, da svak u tier-u XYZ pronadje svog ljubimca i oblikuje ga kako mu pase i sa njim se utrkuje. Raznolikost na gridu, a ne kao kod prijasnjih nastavaka gdje svi imaju isti auto, samo druge boje. Meni se osobno gadila Supra, ali sam ju morao imati jer bi u protivnom izgubio. Ja ne zelim imati bugatti, zelim bas sa Porscheom pobjedit. Ali slazem se da su neki automobili u krivim tierima (npr. SLR).

Naravno, jako je primitivno izvedeno, tj automobili Tiera XYZ su isti. Jer da su igru kreirali s malo vise strateskog balansa onda bi za odredjeni tier X recimo jedan automobil bolje lezao u zavoju, drugi imao mrvicu bolje ubrzanje, treci najvecu max brzinu... ali taj "what if" je davno izgubljen kad je rijec o EA-u. I dalje stojim da je N4S Porsche majka svih N4S!

P.S. - sad sam kupio Porsche GT2. To cudo ide 360 i ja nevidim nista! Nista! To je toliko ludjacki brzo da ne stignem reagirati pravovremeno, vec vozim prema instiktu i prema karti. Gotovo uopce ni ne gledam napred, vec samo onu kartu da vidim gdje skrenuti. E to mi je katastrofalno! Realno ili ne (ne bih znao, nikad nisam vozio 360km/h) ali mogu reci da mi je drago da igra ne prepozna ostecenja i da se auto lijepi za cestu jer u protivnom bih moj krug zavrsio nakon 2 zavoja (ako u medjuvremenu ne bih udario u neki kamion iz suprotnog smjera)...