22.11.2008., 15:45
|
|
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Autor Kristijan_7
Gle, imam oba auta i valjda znam što pričam. Ili ti iz prve ruke znaš drugačije? Subaru do 100 ubrzava nešto sitno ispod 10 sec. Yaris pola sekunde iznad. Yaris ima duplo manje snage ali je i duplo lakši, pa ti valjda i logika govori nešto. Odnos snage po jedinici težine je gotovo identičan. Što ti onda nije jasno? Ne diše mu za vrat doslovno, no ni ne ostaje daleko kako bi čovjek inače mislio.
Inače, čisto da si možeš i izračunati, Subaru ima 1570kg, Yaris 850. Subaru ima 165KS, Yaris 87. Izračunaj koliko KS tjera 1kg kod kojeg auta i dobit ćeš da 1kg kod Subarua tjera 0,10KS dok kod Yarisa 1kg tjera 0,10KS. Dakle, vidiš li razliku?
Inače čisto for the record: nije isto 87KS kod Toyote ili Honde, kao 87ks kod Golfa primjerice. Zašto? Zato što Honda i Toyota deklariraju snagu izmjerenu na kotačima a Volks na diferencijalu. Pa ako uzmete u obzir taj detalj, Golf je na cesti barem 10% ispod deklarirane snage nego kod npr. Civica.
|
Sam sebe pobijaš  , yaris ima 10.7s do 100, a legacy 9.2 i to je osjetna razlika. Da nekom doslovno netko diše za vratom, razlika bi trebala bit minimalna, a ovdje je osjetna. To što je tvoj subjektivni osjećaj drugačiji je tvoj problem. Da se nađu jedna pored drugog do 150, pa subaru bi ga dobrano ostavil.