u frontalci te nece spasiti nista. znam jer sam vidio bmw 7 vs jaca octavia (bmw presao na drugu traku), 100km/h protiv 100+.
a inace sto se tice teze da je tico los u sudarima...... pa ok, to je istina kad se zaleti auto od tone i pol u auto od 600 kila (i sad sam mozda pretjerao, nemam pojma koliko je tico tezak). ali zamisli da se u jednog c4, astru, golfa, grande punta zaleti frontalno jedna mrcina od dvije tone, cak i vise? tipa mercedesa, bmw-a, veceg audija, superb, volvo? da ne nabrajam terence koji su taman kad usporedis tica i jednu
normalnu limuzinu..
autici tipa tico, matiz, spark, seicento..., pa cak i 1001 i c1 su autici po gradu. gdje ako se i spucas sa nekim, to nece biti velika brzina, pa ni posljedice.
cinjenica jest da su kod nas masovno pokupovani jer su jeftini, ali auto kao auto nije nimalo los. ali na otvorenoj cesti nema divljanja sa takvom igrackicom, oprez na sve strane, i to je to. mislim, imam par frendova koji imaju tico (imalo itd

), to nije normalno kako to cudo prolazi kroz zavojcice kroz ulice. leti.......
i onda se budala zaleti 80-100 i pobere nesto tvrdo, staticno (ili jos gore - nestaticno), i razleti se. nista cudno kad se vozis u kutiji sibica sto ljudi zaboravljaju.