bog ljudi..evo malo iskustva nooba pri upgadu

prvi put sam jučer mijenjao procesor pa sam pitao ljude ovdje - kako i što u vezi toga..zamijenio sam svoj 4000+ sa brisbanom 6000+ (iako su mi prvo u prodavaonici dali windsor po cijeni brisban-a te potrošio uru vremena da zamijenim to)..
uglavnom..prije mijenjanja proca sam napravio backup, u biosu vratio postavke na početne i stavio da mi se oglasi alarm ako mi proc predje 70c- što me kasnije spasilo..
isključio sve, otvorio kućište i kao pravi noob prvo gledo sadržaj jedno po ure :F..vađenje cmos baterije nisam radio iako su mi ovdje sugerirali - mislio sam ako neproradi radit ću naknadno.. nekako sam uspio dignut box hladnjak, pa uspio i proc dignut pa novi proc stavio u ležište pa novi box hladnjak - mukom ga pričvrstio, spojio sve i upalio..
ooo, pokrenulo se čak mi piše amd 31000mhz pri podizanju, sav sretan buljim..ulazi pomalo u windowse kad piiiiiii alarm - štok - sve se pogasi..
hmm opet provo - isti rac..
o jebem ti..otvori ponovo sve i sa otvorenim kućištem gledo - radi vent al opet isti rac..
odlučih sve skinut..odvojim box cooler - kad ono na dnu njega ostala prozirna plastika preko termal paste

..gledam skoro - se rastopila jebote..skinuh je - još malo paste ima na hladnjaku ..ajde stavit ću valjda nisam uništio sve..zatvorih upali i radi..
savjet - skinite donju prozirnu plastiku sa coolera prije nego ga učvrstite na procesor
a sada par pitanja..
malo su mi čudna očitanja temperatura..

matična mi je ovdje 57 a cpu 26..??
inače matična je gigabyte ga-m52s-s3p
matična mi doseže po everestu nekih 63-4c dok igram recimo americas army..
ovo mi je bilo sumnjivo pa sam restarto comp i u biosu mi je pisalo da je system 26c a cpu 50c - jel to znači da mi everest krivo očitava i da više vjerujem bios temperaturama ?
da li temperatura systema u biosu predstavlja temperaturu matične ili je to nešto drugo ?
prilikom zamjene procesora ima bit da sam odvojio kabel jednog venta od 120 mm u kućištu pa mi neradi il sam ga sjebo..valjda to nije problem srediti ??

zanima me i da li je u biosu opciju cool and quiet stavit auto ili je disablati ??
a što se tiče procesora - super je ..u odnosu na 4000+ koji sam imao (clockan na 2.4) neusporedivo je bolji..recimo u americas army-u (za aa je bitna jacina proca) sa istom grafom (ati 3870) na rezi 1680x1050 prije nisam mogao ić na servere sa više od 20 ljudi radi trzanja laganog pa i jačeg (imam 100 honora i znam razliku

) a sada bez problema idem i fps mi je zaljepljen na 60

(neide gore radi vsync upaljenog, a dolje vrlo malo- 2-3 fps max

)..prije i na serverima ispod 20 ljudi na nekim mapama i djelovima imao bih po 25-30 slika a kad je fight trzucko bi..

sve u svemu - ja zadovoljan ..
eto toliko od mene..sorry na dužini ovoga posta - no shvatite me - ipak je ovo moj prvi ugrađen procesor lol..
i ako može netko odgovorit mi na pitanja gore navedena - bio bih zahvalan..hvala