View Single Post
Staro 21.11.2008., 13:56   #831
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor AMD Pregled postova
Ja imam trenutno 2.2D 83 ks. Troši od 6,3 do do 8,5. Ali prošla me je manija ganjanja. Vozim se po gradu do 90 km/h i troši uglavnom ispod 7 litara s tim da je auto karavan i težak mrvicu ispod 1500 kg.
U razmišljanju sam uzeti nešto za sitne pare. Vozio sam nekad od tasta Tico. Predobar za grad i potrošnja ne prelazi 4,5 litara. Čak je neki lik u oglasniku ga prodavao na plin. Tak da do nekih 1200ccm bez 16v i inih gluposti za grad je odlično. Svigdje se možeš uparkirat i ugurat, a i ako ga razbiješ nije šteta.

A to šta neki neznaju preticat sa slabijim autima to samo govori o njihovom neznanju. Lako je preticati sa jurilicom od preko 1oo ks. Ja sa dizelom od tonu i pol i 83 ks bez turbine po staroj cesti prema moru pretičem isto ko i s benzincem s time da nikad ne uletim u škare i trošim ispod 7 litara goriva.
Auti sa preko 100 ks su dvosjekli mač jer pogotovo neiskusnim vozačima, ali i iskusnim daju lažnu nadu da mogu preticat tamo gdje za to i nije baš mjesto. 99 puta uspiju bez posljedica, ali zato 100ti put nahebu. Nemože mi nitko reći suprotno jer sam i ja imao banzinca, moja žena jako dobro zna kad pretičeš šleper, a kolona dolazi u susret i nemaš se gdje maknuti pa se zavučeš pola metra šleperu ispod prikolice a ona ispred sebe gleda šleperu u kotač.
Često ti fali 20,30ks kad ih zaista trebaš,za cruisanje po gradu je bilo koji 80,90ks dovoljan motor. Ja imam audija trojku 1.9, 90ks,sve mi se čini da će završiti kod Gabreka,na proljeće.

Imaju SKN tuning u dvije izvedbe,eco 11ks i ajmo reć,prava,31ks. Cijene su dakako sukladno tome,od 2-5+ 000 kn.

Ali namjeravam auto imati još bar 3g,tako da se isplati ulaziti u to,čuo sam se već s njima oko nekih tehnikalija,navodno se čak i potrošnja smanjuje u 70% slučajeva,takvim tuningom,naime. Nije samo čip u igri,nego usis zraka,ispuh, filteri. Ima tu,skupilo se.

Stari recimo ima A6,220ks 2.8quattro,isto chipiran,ali u njemačkoj još. I evo 4g ga ima bez greške.

Ovako sa 90ks,i klimom,znaš da fali tih 20,30ks,ko suhog zlata. Ne možeš reći da ne,pogotovo iz druge u treću,šta ti je i najćešće šaltanje po gradu,i gužvi.
thedream je offline