Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 20.11.2008., 23:49   #1682
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Vidim da ste svi zabrinuti za to kako to svira. Nemorate biti. Svira dobro. Neznam sto bi da nema dezurnih lešinara i dusebriznika koji stalno lete oko mene (valjda u nadi da cu im bacit kolacic svog znanja ili opreme).

E sad netko me pitao dal vrijedi 3100kn.

naravno da ne vrijedi. Zvuk nije 3 puta bolji od sonya. Recimo da je to ovako. 2x jaci, 2x lijepsi, 1.5x zvukovno bolji = 3x skuplji. Recimo da je tako. Sto to znaci? Znaci da ga mozes glasno slusat. Super to me ne zanima. al mi veseli da mi kod vivaldija prelazi zvuce fluidnije i fizikalno realniji jer mu ne fali snage. Lijepsi mi je i curice se radje skidaju uz njega. E sad ovo zvukovno. To bi definirao tako da kazem da je detaljniji. A to mi je jako bitno.

U usporedbi sa nadom 325 kojeg sam imao dva dana prosli tjedan bi odma rekao da ga moj stari sony nadprdi. Onda ga ovaj HK jos na to sve i pohebe. Mislim jebalo ga to sto ima epitet audiofilskog pojacala dan od strane g. Rupića kad je pojačalo govno. ima snage ko sony, dakle niti premali niti previse, al je tolko iritantno koncentriran na sve osim visokog zvukovnog podrucja da je neslusljiv, eventualno da slusas opere na njemu. valjda se ljudima svidja zato sto lose snimke zvuce bolje. meni je koma. Pogotovo u kombi sa diamondima. Mislim to je tolo siromasno zvukom i detaljima da je zalosno. Da ne pricam da je ruzno, nema phono i kosta >2000kn. O denonu necu ni rijeci trositi. To me nece videjti. Zao mi je sto nisam jos uspio onog marantza cuti doma, ali mislim da cu se sloziti sa forumskim audiofilom juanom kad kaze da zvuci sladunjavo. No to je totalno nebitno, vratimo se na harmana kardona.

Detaljaljnost. Fascinirala me kad sam ih cuo prvi put u vemilu na diamondima 9.5 di nad doslovno nije mogao gonit zvucnike... Zvucna slika mi se dosta prosirila. Mogu reci da se isplati igrati sa tonskim kontrolama, jer se fakat moze sloziti špica zvuk.

Ajmo sad malo fičurima. Nema ih. Stereo pojacalo sa nakalemljenim tunerom. Upravo ono sto mi treba.

Ima brdo, ali BRDO ulaza, izlaza (preut, ovaj onaj out, sub out, mogucnost biwire spajanja)... Phono je dosta bolji nego na sonyu. Ali to je tako i tako vecini vas nebitno, pa ono... Nebi previse o tome.

Lazem im vmax. Ljudi kazu da je to smece, jer nekuze da to nije za muziku, nego fičur za filmove. Kad sam gledao trailer za novi star trek u hdu upalio sam taj vmax i dao ''malo'' struje zvucnicima odlucio sam da vise nejdem u kino. Doma je bolje. Stovise pomislio sam da sam mozda stavio sub pod krevet, ali da se vise ne sjecam kad . Uglavnom za napucavanje u filmovima dusu dalo. Za sada mi se barem svidja. Muzika zvuci koma sa tim. loudness x35. Carla Bruni zvuci ko dj tiesto

Jedina mana su mu koma daljenski koji je ruzan u odnosu na ostatak pojacala i recimo mozda male tonske kontorle. Sto meni naprimjer cak i odgovara, jer se smanjuje mogucnost slucajnog pomicanja...

Potenciometar je totalno guba i ima wow efekt 10. Naravno postoji dimmer koji pojacalu gasi light efekt.

Jos ima i timer (sleep) koji cu rabiti ravno nula puta. RDS standardno i to je vise manje to. I da tamnije je puno nego sto izgleda na slikama. Mislim na njegov srebrni dio. To je tamno sivo.

Uglavnom ja zadovoljan. Nevrijedi te pare koje kosta isto kao i ostatak uredaja od 3000kn, ali da je gust, je. Da tako razmisljam jos bi bio na z2300... Ako i na tome... Bitno da me veseli i sve sto mi tjera nogu da trza i mami smjesak na lice se isplati. Pogotovo kad ja to cujem da mi odogovara.

Dotakao bi se jos i izrade koja je na nivou jednog amera. Tesko, masivno i mnogo solidno.

Sa tunerom se jos nisam poigrao, pa nemogu reci jel je necemu....

@pametni covjke: Zasto, zato da me prime u audiofil klub. zaboli me. Sad ce pasti neki dac i to je to. Sto ste zapeli za taj sugavi CD player...
Fleks je offline   Reply With Quote