Zadnjih sat vremena i nesto vise sam se bavio OC-om, i dalje od 2.8GHz mi nejde bez mijenjanja voltaze, dok mi je na 3GHz stabilno radio tek sa 1.3V. Idem sada probati dici dalje na 3,2 ili 3,3. Procitao sam negdje da nekome radi na 3,3 na 1,4V stabilno, ali da je maksimalno sto je dogurao ovaj proc bilo 3,5GHz. No mene zanima nesto drugo, a to je recimo da ja i dignem proc na 3,3, i da mi recimo radi stabilno, jel bi mi to bilo isto (kod igranja) kao i recimo 8600 koji ako se ne varam radi tu negdje po defaultu, ili bi mi kolicina cachea, te drugi faktori (tehnologija) igrali ulogu te bi mi ipak proc bio slabiji, te ako da, kolko - puno ili neznatno?
EDIT:
Zaboravio sam reci - nakon samo pomaka sa 2,8 na 3GHz sam dobio skoro 1000 bodova vise u 3D marku, te se cini da stvarno je do procesora, jer sve manji pomaci mi donose sve vise bodova. Jos me zanima jedino kad cu igre testirat, no to necu dok ne vidim dokle ide proc. A memorija, nije mi nitko rekao, jel mi ona smeta, tj koci konfu? Ili je ona zadovoljavajuca. Meni nije cilj izvuci maksimum maksimuma, ali eto, da radi posteno, tj ajmo reci barem 70% potencijala. Bi li trebao i memoriju dici?
I da, obje rade na 16x, sad sam pogledao
EDIT2:
Evo ništa. Do maloprije sma muku mučio sa OC-om proca, ali nejde dalje od 3GHz. Do 2,8 ide bez mijenjanja voltaže, Do 3 ide sa voltažom koja mi piše u konfi, ali dalje od 3GHz su samo muke i zafrkancija i nikako da nađem zlatnu sredinu. Kolko god da mu dignem napon, uvijek nešto zeza. Nekad se crasha, nekad "samo" ne prođe neke testove, ali ne ruše se cijeli Winsi...
Ugl, izgleda da mi treba bolji proc. A ka smo kod toga, jel ima netko možda neki brži za zamjenu ili prodaju?

Al ozbiljno pitam -
http://forum.pcekspert.com/showthrea...11#post1197211