View Single Post
Staro 20.11.2008., 10:23   #265
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Pa naravno da nije bez mana. Ali dugorocno je bolji izbor izbaciti na trziste GDDR5 memoriju i 256 siroku sabirnicu, jer ces kasnije kartice tak i onak raditi sa GDDR5 memorijom. Nego odigrati na GDDR3 i siru (skuplju) sabirnicu. Sto je opet logican korak sa nVidia grafuljama.

Cijela prica sa GDDR5 memorijom je ispala bolesno dobra. Kada sam prvi put citao sam ocekivao stotine problema, od dostupnosti do neznam cega sve ne. Ali ispalo je odlicno.

A ti si neki vizionar ? Može dokaz ovoga ? Ne razumijem pa šesti put pitam. U čemu je problem ako DDR5+256bita daje iste razultate kao DDR3+448bita. Ja opet ništa ne razumijem.

U čemu je takva fora imati DDR5 na 100 stupnjeva? Zato šta piše 5?!

Po čemu je molim te skuplje proširiti sabirnicu u odnosu korištenja skuplje memorije? A DDR5 je skuplji od DDR3. Kakvo prolijevanje pa ja to jednostavno ne mogu čitati,baš,ne mogu to čitati. Znači košta ih proširiti sabirnicu? Pa ne žele jer nameću DDR5,koji je,osim šta piše 5,ništa sam po sebi.

Ma šta je ispalo bolesno dobro?! Implementacija na grafičke kartice? Da je to tako dobro ispalo,kolega,mi bi svi već i na mbo umjesto DDR2/3 imali DDR5.

To je sve teška i smišljena propaganda,daleko iznad rekla kazala rasprava.

Dok promijeniš dvije ploče promijeniti ćeš 6 grafi,otud tolika implementacija DDR5,jer oni s tim računaju,dok zaživi DDR5 na mbo,ako uopće zaživi, imati ćeš valjda 6 seriju ATi-ja.

Shvati da su obje kartice super. I da 200kn nije ništa,kad kupuješ 2000kn grafu. Prema tome,izbor je subjektivan a test kao Gilbertov link je jako dojmljiv,ako je istinit..i pokazuje trend u kojem nove igre idu,a to je iskorištavanje širine sabirnice naspram forsiranja 4ghz memorije.
thedream je offline   Reply With Quote