Citiraj:
Autor Mad_Duke
Kontradiktoran si sam sebi jer u jednom trenu spominjes powerplay, a onda spominjes glavnu namijenu igranje. Ali o tome se ovdje ne radi.
|
O tome se ovdje radi i apsolutno nista nije kontradiktorno u onome sta sam napisao, samo ti nisi shvatio u kojem sam ja kontekstu govorio (ne, nije u pitanju potrosnja)
Citiraj:
Autor Mad_Duke
Nadalje. Ako netko nesto ne moze napraviti, odnosno ako sam ne moze reproducirati rezultat koji je moguce postici i drugi ga postizu on je jednostavno nekompetentan. Nesposoban za to. Nazovi to kako hoces.
|
Jel ti mislis da su sve grafe iste? Da materijali koje proizvodjaci koriste su isti? Da su svi driveri isti, svi biosi isti? Nisu, i to je ati-u kao davatelju licenci i prodavacu svojih chipova zadatak da kontrolira. Isto tako, zar mislis da je sav hardware 100% kompatibilan?
Mislim ovo je fakat smjesno jer tu igra ulogu mali milion faktora u cijeloj prici. Tebi je super radio plug & play. Super, i meni isto na nvidia 9600gt, i na ati 9600xt. Kod hd4xxx serije je super radio taj sistem isto, do prvog rusenja zbog vpu recovery sheme, a s kasnijim driverima do prvog bsod i ati driver stopped responding porukice.
Znaci da pojasnimo - hd4xxx nije nikakva revolucija i bolja od 260gtx jer je jeftinija. Jednostavno nije jer ima boljke, vrlo slicne kakva je imala i hd3xxx serija. Ovo ne govorim samo zbog googla (a tamo ces naci argumente za to, puno vishe nego tvojih dobrih review-ova i teorija iz kojih ti crpis cinjenice), vec iz prakse.
Preporucio bih posebice stivo o problemu powerplaya kod hd3xxx serije (a to se djelomicno javlja i kod 4xxx serije), te zasto su pojedini proizvodjaci iskljucivali powerplay kod proizvedenih grafa.
Citiraj:
Autor Mad_Duke
Svi smo ovdje da ucimo, ali neki imaju jednostavno potrebu ici glavom kroz zid.
|
Glavom kroz zid? Neznam u cemu, samo argumentiram s cinjenicama a ne teorijom i idealnim uvjetima.
@R2D2x2 - kako god ti kazes, slobodno preko pm-a pitam tko si tocno ti ili ces se odmah baciti na igre?
Svakako preporucam topic za lock, odgovor na pitanje je dano u vishe oblika a ovo je sad postalo prepucavanje