View Single Post
Staro 19.11.2008., 11:39   #44
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova

Kontradiktoran si sam sebi jer u jednom trenu spominjes powerplay, a onda spominjes glavnu namijenu igranje. Ali o tome se ovdje ne radi.
O tome se ovdje radi i apsolutno nista nije kontradiktorno u onome sta sam napisao, samo ti nisi shvatio u kojem sam ja kontekstu govorio (ne, nije u pitanju potrosnja)

Citiraj:
Nadalje. Ako netko nesto ne moze napraviti, odnosno ako sam ne moze reproducirati rezultat koji je moguce postici i drugi ga postizu on je jednostavno nekompetentan. Nesposoban za to. Nazovi to kako hoces.
Jel ti mislis da su sve grafe iste? Da materijali koje proizvodjaci koriste su isti? Da su svi driveri isti, svi biosi isti? Nisu, i to je ati-u kao davatelju licenci i prodavacu svojih chipova zadatak da kontrolira. Isto tako, zar mislis da je sav hardware 100% kompatibilan?
Mislim ovo je fakat smjesno jer tu igra ulogu mali milion faktora u cijeloj prici. Tebi je super radio plug & play. Super, i meni isto na nvidia 9600gt, i na ati 9600xt. Kod hd4xxx serije je super radio taj sistem isto, do prvog rusenja zbog vpu recovery sheme, a s kasnijim driverima do prvog bsod i ati driver stopped responding porukice.
Znaci da pojasnimo - hd4xxx nije nikakva revolucija i bolja od 260gtx jer je jeftinija. Jednostavno nije jer ima boljke, vrlo slicne kakva je imala i hd3xxx serija. Ovo ne govorim samo zbog googla (a tamo ces naci argumente za to, puno vishe nego tvojih dobrih review-ova i teorija iz kojih ti crpis cinjenice), vec iz prakse.
Preporucio bih posebice stivo o problemu powerplaya kod hd3xxx serije (a to se djelomicno javlja i kod 4xxx serije), te zasto su pojedini proizvodjaci iskljucivali powerplay kod proizvedenih grafa.

Citiraj:
Svi smo ovdje da ucimo, ali neki imaju jednostavno potrebu ici glavom kroz zid.
Glavom kroz zid? Neznam u cemu, samo argumentiram s cinjenicama a ne teorijom i idealnim uvjetima.

@R2D2x2 - kako god ti kazes, slobodno preko pm-a pitam tko si tocno ti ili ces se odmah baciti na igre?

Svakako preporucam topic za lock, odgovor na pitanje je dano u vishe oblika a ovo je sad postalo prepucavanje
Pippincro je offline