Evo sad ce se garant svi obrusiti na mene i zato unaprijed NHF ljudi, ali ja zbilja ne znam zasto ste svi toliko razocarani ovom igrom. Zar ste svi ocekivali neko cudo (koje sam ja prestao jako davno, jos od Porsche-a) od EA, pa sam ja jedini kojem je ova igra zabavna razbibriga. Kada vidim sto svaki od Vas zeli od ove igre dolazim do zakljucka da igru krenu programirati Supermen, Yoda i Chuck Noris na celu sa agentom Smithom ne bi uspjeli napraviti a da pritom zadovolji "Vas" standard

Slazem se da su mogli dodati pokoje detalje, slazem se da su je mogli bolje optimizirati, slazem se u dosta toga... ali da skratim pricu, tesko je ugoditi kad jedan zeli malo vise simulacije, drugi malo vise arkade... "you get the point".
Prica je smece, gluma jos vise. Ne mogu se ufurati u pricu ni da hocu. Ali to je N4S, prica nikad nije bila bitan element cjelokupnog koncepta. Nisam ocekivao nista vise nista manje.
Grafika... sve je toliko bljestavo i mutno, da vise gledam mapu nego cestu i strelice od protivnika ispred mene da znam gdje skrenuti. Neki kazu da im smeta noc, ali mene puno vise iritira sto nema promjenivih vremenskih uvjeta. Nakon proslog nastavka i showoff-a grafike kako bi se igra prodala na konzolama, ni tu nisam ocekivao nista vise nista manje.
Grad mi se cini dosta velik, puno veci nego u prijasnjim nastavcima. Tu se mozda varam, ali takav sam dojam stekao nakon par sati igranja. Mozda jedan od logicnih poteza developera.
Automobila ima malo (sve je malo naspram GT enciklopedije). Ne samo sto ih je malo, nego nedostaju neke od vodecih trademarka zemlje izlazeceg sunca. Ili ih se mozda naknadno dobije, ali u trenutnoj shoping listi uz zakljucane automobile nema recimo Honde. Zapravo u igri prevladava Europski stih pa tako i automobili. Ovdje moram priznat da sam ocekivao vise.
Igrivost... eh da... ukusi su razliciti. Meni je zabavno. Malo sam sit simulacija gdje se svaka greska naplacuje trostruko vise. Sit sam volana. Sit sam zivciranja i taktike koja se u zadnjih par minuta (od ukupno 24h voznje) pokaze kao totalni promasaj. Ali opet to je mozda neka moja faza, pa je ova arkada stigla u pravo vrijeme. Opet nisam ocekivao nista vise, samo manje.
Zvuk... koliko god je u igri sve prosjecno i nista izvan mog ocekivanja, toliko je zvuk daleko nadmasio ista. Spomenuti cu samo dio kada sa "muscle car-om" krenete unatrag, doslovno cujete kako prijenos "zuji" kojeg tlaci motor napumpan konjazom! Zvuk motora, onog muscle car-a iz prethodne recenice je zbilja napumpan adrenalinom i zelite stisnuti gas sve jace i jace i kad bi trebalo pustit gas u nekim situacijama, stisnete ga jos jace. Soundtrack ne moram ni spominjati... fenomenalan kao i uvijek (dio gdje novci nisu uzalud baceni

.
Nemojte ovo shvatiti osobno. Shvatite ovu igru kao razbibrigu gdje nije bitno dal u zavoju gume drze vise ili manje, dal je vas Ficek brzi od Lamborginija... Cim prije to shvatite, ova igra vam postaje zabavni i smjesni "one hell of a ride"

Moja preporuka svima koji su siti simulacije i zeljni zabave bez pretjeranih emocija i bez pretjeranog truda...