View Single Post
Staro 18.11.2008., 22:15   #834
Ementaler
Premium
Moj komp

Ementaler's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Evo ja imam jedan cudan problem sa system temperaturom. Kako sam čitao još davno to nije temperatura NB-a jelda? nego čist neka nezavisna dioda postavljena na neko optimalno mjesto na matičnoj gdje će najbolje moći očitati temperaturu unutar kućišta.

E ako je tako zašto mi onda pokazuje da mi je u kućištu 38-39C u idle-u

brijem da se dioda nalazi negdje blizu nekog heatsinka il nes pa krivo ocitava jer nema to puno smisla. Ovaj E8500 sa stock coolerom intelovim drzim na 3.8ghz bez dizanja voltaze, proc radi u idleu na 27C. PRema tome je temperatura u kucistu veca od temperature procesora, sto nije bas moguce.

Kuciste je Sharkoon Rebel 9 Value kojemu sma dodao naprijed još dva 80mm upuha i dva 80 mm ispuha ( uz onaj 250mm bočni vent i jedan prednji 120mm). Stavim ruku u kućitše i sve je hladno, ventovi rasturaju. Kejblovin g đab sam si napravio itd.. tako da tu nema problema sigurno.

Jedina sumnjiva stvar mi je NB hladnjak, to malo veci pasivac od onih standardnih četvrtastih, ali opet ništa posebno. On je ujedino i jedina bas topla stvar u kucistu, čak i dok idleam on bude prilicno topal, nije baš vruć al nije ni ugodno za drzat. Ali opet čini mi se da je to veća temperatura od 38C. Osim toga niej bas jako dobro pricvrscen za maticnu, drze ga ona dva plasticna vijka sa federom i ako ga se mrvicu jace gurne u jednu stranu "odljepit" ce se od NB-a ( al se ne da kompletno izvaditi ).

Temeprature sam ocitavao u Real Tempu za proc, everestu za tu system temp i u BIOS-u provjerio system temp, ocitavanje se slaze sa everestom.

Sta mislite do cega je to? Kako to rijesiti i imali kakve opasnosti od kakvog izgaranja necega? Sumanjam da mi to ništa ne znači i da je čisto bug pri očitavanju, al niš me ne košta pitat