Pozdrav
Kao prvo da kazem da sam totalni noob sto se tice linuxa, tj neznam skoro nista raditi u njemu, ali volio bi nauciti i potrudit cu se naravno.
E sad, mene zanima kako da namjestim internet, tj kako da namjestim fedoru da moze ici na interent, jer modem mi je u ruting modu (racunala sa windowsima mogu bez beda na net). Pokusavao sam sve i svasta, vec tri dana googlam i nasao sam dobrih stvari ali meni ne zeli nikako otvarati stranice. Cak sam u jedan trenutak dobio kao da je veza uspostavljena ali svejedno nisam mogao nikakvu stranicu otvoriti.
Koristim GNOME sucelje, jer mi se KDE nesto zaje (nestalo je sve sa desktopa osim wallpapera lol).
Nasao sam opis kako to namjestiti ali meni ne radi...
http://www.labtestproject.com/linnet/routing.html
Znaci otvorim System--->Administration--->Network i u prozoru koji se otvori, na prvoj kartici Devices odaberem New i dalje u sljedecem prozoru odabrem Ethernet connection. Dalje imam za odabrati mreznu karticu i na kraju joj dodjeliti staticnu adresu, subnetmask i default gateway... i to je to sto sam nasao da treba postaviti, jednostavno, kako bi i trebalo biti, ali ja ne mogu na net, nista se ne dogadja
Mene bi zanimalo da li netko meni to moze lijepo objasniti, onako ko malom kretenu hehe, jer stvarno ne kuzim, ako to nije to sto jos treba. Neznam ako treba jos neke postavke ukljucit/iskljucit, nesto jos upisati negdje... stvarno bi zelio taj net iskombinirati, drugo cu pomalo...
Eto ako netko ima volje i znanja da mi to malo pojasni, mozda nekim slikicama hehe, bio bih mu veoma zahvalan, jer ovog microsofta mi je vec pun kovceg

Hvala i zivili