View Single Post
Staro 18.11.2008., 01:01   #1055
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor zackoj Pregled postova
i ja sam u procesu nabave novog TV-a. Trenutno imam LCD Philipsov 82 cm star cca 3 godine (cak nema HDMI ulaz) Taj bi prebacio u drugu sobu.
E sada ja sam taj TV koristi kao monitor za komp (office, internet, igre) i HTPC. Rezolucija 1366*768, spojeni !pazi ovo! DVI-DVI kablom slika kao na LCD monitoru. Kristalno cista. Sve gledano sa cca 1-1,5m.
Zanima me kako se nove plazme konkretno 37PV80/42PV80 ponasa kao PC monitor. Dal to drzi vodu ili je jos LCD tu bolji. Usporedba sa prosjecnim LCD monitorom.

Hvala
Pozz!

Evo moje subjektivno misljenje. Imam Panasonic TH-42PY80P plazmu. Moja iskustva su kada smanjim ostrinu na minimum i drzim na nativnoj rezoluciji (1920x1080) da je cijela stvar predivna. Prvo sto sam primjetio kratko i jasno su boje i kut gledanja koji je fenomenalan. Ali, sa 107 centimetara moram se sjesti blize nego standardnih 2.8 metara udaljenosti sa koje gledam. Nekako idealno mi je na oko 1.3 metra. To je udaljenost na kojoj vecina ljudi koje poznam ima neki stolic izmedju sebe i televizora (kao sto ga i ja imam) tako da mi to ukratko otpada. Sto se tice promjene rezolucije na manju. Nije tako lose. Dapace, cak sam se zacudio jer nisam mogao vjerovati koliko bolje izgledaju (subjektivno) ne nativne rezolucije na plazmi naspram LCD-a.

Ukratko, osim povremenog surfanja po netu, sredjivanja p2p programa da nesto skida ja ne bi koristio plazmu za nesto vise osim nekog kraceg koristenja. Pogotovo ju ne bi koristi za neke malo profesionalnije programe posto je cinjenica da burn in iako nije toliko vise izrazen da postoji. Tako da stalno baratanje sa onim trakama sa alatima (koje se bogme ne mijenjaju bas tako cesto) otpadaju.

Sto se tice sa LCD-om. Mislim da tu ima malo manje briga, ali zbog doticnog razloga koji sam naveo ne bi ni njega koristio.

Zadnje izmijenjeno od: Mad_Duke. 18.11.2008. u 13:48.
  Reply With Quote