View Single Post
Staro 17.11.2008., 17:42   #211
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor R2D2x2 Pregled postova
zato sto vecina ljudi kupuje iphone zbog forme a ne funkcije, i onda se hvali kako je iphone ravan savrsenstvu (sto je daleko od istine)
bmk na sta ces trosit novce, ali nemoj se cudit ako vecina pljuje po tom mobitelu
za te novce mozes kupiti elegantan i funkcionalan uredjaj tipa nokia n95/96 (ne znam sad koliko dodje HTC titan, ali vjerujem da je u istom cjenovnom rangu)- oba ta moba imaju pun k vise funkcija u manje prostora - da ne kazem koliko je lakse nabavit dijelove ili servisirati ih i instalirati veliki broj aplikacija na njih

evo jedne zgodne slike
http://www.labnol.org/gadgets/phones...artphone/1792/

^^
Čisto bashanje iPhone-a.

Niti sam ljubitelj Mac-a niti mislim da su Apple-ovi proizvodi genijalni, ali ne možeš osporiti da iphone ima dosta stvari i k tome lijepo zapakiranih kakve nema niti jedan aktualan mobitel/smartphone.

Naravno da Iphone nije najbolji u svemu i naravno da su neki windows-based smartphoneovi bolji u nečemu, međutim kupac uređaja odlučuje što mu je važno.

Iphone ima nabolje sučelje od bilo kojeg smartphonea na tržištu, ima najljepši ekran (osim novog HTC-a koji još nije izaša) i ima najbolje sređeni touch interface.

Naravno, nema SD carda niti zamjenjivu bateriju (u biti možeš zamjenit, ali tek nakon garantnog roka jer gubiš garanciju).

To je sve ok, no uspoređivati Iphone s nekom Nokijom ili HTC-om je bespredmentno, to su toliko drugačiji uređaji - ista stvar kao uspoređivanje kabrioleta ili kupea s karavanom ili džipom.

Možda nije toliko prostran ili konfigurabilan, no samo korištenje ("vožnja") je daleko ugodnija, brža i intuitivnija.

Naravno, iphone nije za svakog, nekome smetaju neki njegovi nedostaci ili ograničenja, no ista stvar se može primjeniti i na gorenavedene modele:

Zašto N95 nema touch screen i onako veliki ekran? Je li joj to nedostatak?
Nekome je, nekome nije, ali činjenica je da je browsanje puno ugodnije na iphone-u, ili slušanje muzike koje je definitivno bolje nego kod windows ili symbian uređaja.

Dakle svaki uređaj ima svoje prednosti i mane, a na kupcu je da odvagne što mu je važno, a bez čega može te kupi uređaj shodno svojim željama i potrebama, no tvrditi da iphone nevalja samo zbog toga što nekome fale neke funkcije je u najmanju ruku smiješno
Mar je offline   Reply With Quote