Riječ je o ploči Asus M2N-SLI Deluxe, sa doduše malo vremešnim chipsetom (nForce 570SLI), ali mislim da se ne bi trebao nijedan tako grijati. Dapače, znam, a ono što još više to potvrđuje je podatak da je temp bila između 35 i 40 stupnjeva još jučer, tj do promjene grafičke.
Konfa je prije bila sljedeća:
Athlon 5600+
navedena ploča
2x1GB Kingmax DDR2 800
Fortron Blue Storm II 500W
DVD ROM
Seagate Barracuda 10 ili 11 (nisam siguran) 500GB
i neki Maxtor 120GB
Kućište je bilo neko jeftilen, a grafička Gainward 8600GT 1GB memorije (da, besmisleno, ali jebiga, nije moja konfa, niti je o tome sada ovdje riječ

).
A eto, dakle, neki dan je kupljeno novo kućište, daleko bolje i kvalitetnije od starog (Jedan od Chiefteca iz njihove mesh serije, ne znam napamet oznaku, ali kuciste kakvo ja imam doma u konfi iz profila, i jako je prozračno), te nova grafulja - BFG 9800GT OC.
I eto, odmah nakon promjene kućišta i grafičke, te reinstalacije windowsa, senzori pokazuju temp matične od min 65 pa se penje ćak i do strahovitih 70 stupnjeva. Dakle porast od skoro duplo. Koliko je to moguće, ne znam. Pa me sada zanima, je li to moguće uopće, ili je krepao senzor. Tako pokazuju svi programi i BIOS - mjereno Everestom, Probe2 programom, te u BIOS-u. Svugdje isto. Temp procesorskih jezgri je oko 38-42 stupnja. SVe je mjereno idle.
Ostale temp su:
PC dakle oko 40, GPU 55, a HDD u ovom trenu nisam izmjerio, no nisu prevrući, barem ništa više vrući nego u starom kućištu.
Meni jedino pada na pamet pošto ova nova kartica ima hlađenje riješeno tako da puše topli trak unutra, prema kućištu, jako blizu NB čipu, a i hlađenje samog čipa je djelomično prekriveno njom, da je to uzrok, ali opet, sumnjam da može biti porast za 30 stupnjeva!!!
I još jedna napomena - cijeli sustav hlađenja ploče, gdje god dirnem, nije pretjerano vruć, dapače, može se bez problema prst držati dolje, a na mojoj konfi gdje je vrući 680i, i pokazuje 35-40 stupnjeva, jedva držim 2 sekunde prst.
Ugl, može špomoć, tj savjet što bi moglo biti. Jel može biti da je senzor poblesavio?