View Single Post
Staro 15.11.2008., 22:33   #1023
Igor_Zg
Premium
Moj komp

Igor_Zg's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor noobie Pregled postova
edit: ocigledno je samo igor_zg uspio smanjiti temperaturu VRMa sa svojim rješenjem
Citiraj:
Autor windfucker Pregled postova
Gle, ja imam tu prvu seriju kartica, no odmah mi je gore išao S1 tako da nemam pojma za stock temp.

Ali, primjetio bih nešto (e, sad, ako sam dobro shvatio) da je igor_zg stavio load ne po furmarku, već je vrtio 3DM06 ili ATITool, a to je bitna razlika.
U prilog tome govori i činjenica da sam ja identično riješio hlađenje vrm-a kao i on, pa si vidio koje su mi vrijednosti iz par postova gore...
Tješi me semo činjenica da taj Furmark nema velike veze sa realnom primjenom kartica pri drugim aplikacijama...
ja sam gledao temp kad sam igrao Far Cry2/Crysis/Fallout3/COD4 po min. sat vremena svaku igricu i temp su bile više za max 5 stupnjeva (VDDC-i) od 10 min AtiToll-a, a ostale temp za stupanj 2 više.

E sad...

to je kad sam imao cijelo vrijemezatvoren case, kad bi ga otvorio, VDDC- pada za skoro 10 stupnjeva, a ostatak za 2 - 3 stupnja

mada mislim da će biti još bolje temp VDDC-a, kad skinem heatsink i malo ga "skinem" za milimetar, pa će još bolje tiskati VDDC-e i bolje će prenositi temp.

Ali najveći problem je što mi se čini da malo zraka dolazi do VDDC-a usprkos tome što imam 2x120mm. gurnite prst kod VDDC-a pa ćete vidjeti o čemu pričam...

Htio bi napomenuti samo da kartica generira ogromne količine topline

Igor_Zg je offline   Reply With Quote