Citiraj:
Autor croclocker
instaliro nanovo xp sa sp3 na eee 4g i gledam free space nakon isntalacije 800 mb,
gledam pod locl disk imam windows program file i documents,
windows 700mb, program files 26 mb. system resor sam isljucio, ali nigdje da vratim one megabajte
mislim imam 3,7 giga i instaliram xp i ostane mi još 700 slobodbno
nigdje logike
hitno mi treba pomoc
|
instaliraj si nlite verziju xpa, detaljne upute imas ovdje:
http://www.eeeguides.com/2007/12/thi...w-to-slim.html
najjednostavniji nacin instalacije je preko eksternog dvd-roma, ako imas pri ruci usb ladicu za ata disk, iskoristi ju za prikljucak dvd-roma i bootaj instalaciju xp-a koju si izradis po gore navedenim uputama.
instalacija traje 45 minuta, vecina hardvera radi odmah ( morao sam dodatno instalirati drivere za sound ), bootanje je manje od 50 sekundi, a sveskupa cijela prica zauzima 500 mb na disku. iskljuci pagefile.sys kako bi si oslobodio dodatni prostor; ako imas vise od defaultnih 512 mb rama , ako ne kupi si 2 gb za 180 kn, potrazi na nabava.net najjeftinijeg prodavaca.
korisno je instalirati i eeectl za overclockanje procesora te astray plus kako bi mogao promjeniti rezoluciju na 800 x 600 ili vise ako ti je potrebno za igrice.
nlite xp doslovce leti na eee 4g, otkad ga imam nisam pozalio sto sam presao s ubuntu linuxa nazad u svijet windoza.
koristim eee kao primarno racunalo u kombinaciji s externim diskom, monitorom, misem i tipkovnicom. ako te zanima jos nesto, slobodno pitaj.