View Single Post
Staro 14.11.2008., 01:30   #129
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Bila sam, al po ljeti. Od svih gradova u kojima sam bila, Barcelona mi je ostala u najljepšem sjećanju! Predivni ljudi, čisto, sunčano, umjetnost preeeedobra. Definitivno se prošeći la Ramblom, provjeri SVE Gaudijeve građevine u Barci, uključujući i nikad dovršenu katedralu Sagrada familia, koja je naprosto veličanstvena, palaču katalonske muzike i one zgradice, Casa Mila i ne znam više kako se zovu, pa Gaudijev park Guell iznad Barcelone, s predivnim viewom, Cripta Colonia tunelčiće ... Odi na Camp Nou (onak, hello!), obiđi Dalijev muzej u Figuerasu, ako ideš privatnim aranžmanom i možeš se micat iz grada, nije daleko a muzej je već izvana preavangardan, a kamoli unutra. Obiđi onu preveliku aveniju njihovu, koja ima drugačiji režim vožnje ovisno o tome dal je traffic jam u ili iz grada. Ma grad je zakon, svugdje sve šareno, pogotovo te Gaudijeve zgrade-skulšture, predivne, sa šarenim kermaičkim pločicama, apstraktnim oblicima, obiđi i onaj najveći njihov trg, Plaza Espana, tak neš, sa milijun i jednim vodoskokom, light showom i zvučnom rasvjetom, plešeš valcer il tango uz vodoskoke, mislim zakon. Od noćnog života se ne sjećam kako su se zvali ni klubovi ni niš, sjećam se nekog Gothic cafea na samoj la Rambla (Tkalčićeva/Ilica u barceloni), di sam pila svoj prvi daiquiri u životu.

I svakako kupi magnetić za frižidere od Barcelone, i javi se

Ja za Novu godinu idem u Švedsku woohoo
Ladybug je offline   Reply With Quote