View Single Post
Staro 14.11.2008., 00:32   #164
mcclarion
Premium

mcclarion's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Uber Gosu Pregled postova
Krivo si me shvato(jer sam ja lose objasnio, prob).
Dakle boje kao boje me ne diraju previse nego me smeta sljedeca situacija, nakon normalne isntalacije PSa i bez diranja settingsa desi se to da kad C/P am bilo sto u PS cijeli spektar boja je VIDNO drukciji od onog di je SS napravljen, kod exporta u jpeg,png boje se "vrate" u normalne "windows" boje, e sad ako ocu u PSu boje kao i na desktopu moram stavit "color settingse" u PSu na "Lenovo sRGB" sad nakon SSa(recimo desktopa) i C/Pa u PS vidim iste boje, medjutoa problem se javlja kod exporta(jpeg,png) di su boje "pomaknute" u spektru.

Nadam se da sam objasnio sad kvalitetno.

znam šta te muči ..
nemam taj monitor ali znam šta hoćeš reć ..
mislim da bi trebao probat u ps bez izbora profila onako kako je defultna ( iako nije uvjet ) .. nakon toga stavi spektar boja na kanvas i spremi kao jpg i tif .. pošalji to u neku tiskaru i neka ti isprintaju na digitalnom stroju svaki komad - dođi doma i usporedi boje .. s time ćeš vidjet kako boje u stvarnosti izgledaju ..

- poanta je .. da ako si mjenjao osvjetljenje na monitoru i contrast .. promjenio si ga samo na monitoru a boje u printu izgledaju onako kako ih ps vidi ..
kad usporediš boje s papirom i monitorom .. podiži si svjetlinu i kontrast dok ne dobiješ efekt s papira .... bitno je da to radiš pri danjem svjetlu a ne uz lampu ili umjetnu rasvjetu ..