Citiraj:
Autor Uber Gosu
Krivo si me shvato(jer sam ja lose objasnio, prob).
Dakle boje kao boje me ne diraju previse nego me smeta sljedeca situacija, nakon normalne isntalacije PSa i bez diranja settingsa desi se to da kad C/P am bilo sto u PS cijeli spektar boja je VIDNO drukciji od onog di je SS napravljen, kod exporta u jpeg,png boje se "vrate" u normalne "windows" boje, e sad ako ocu u PSu boje kao i na desktopu moram stavit "color settingse" u PSu na "Lenovo sRGB" sad nakon SSa(recimo desktopa) i C/Pa u PS vidim iste boje, medjutoa problem se javlja kod exporta(jpeg,png) di su boje "pomaknute" u spektru.
Nadam se da sam objasnio sad kvalitetno  .
|
znam šta te muči ..
nemam taj monitor ali znam šta hoćeš reć ..
mislim da bi trebao probat u ps bez izbora profila onako kako je defultna ( iako nije uvjet ) .. nakon toga stavi spektar boja na kanvas i spremi kao jpg i tif .. pošalji to u neku tiskaru i neka ti isprintaju na digitalnom stroju svaki komad - dođi doma i usporedi boje .. s time ćeš vidjet kako boje u stvarnosti izgledaju ..
- poanta je .. da ako si mjenjao osvjetljenje na monitoru i contrast .. promjenio si ga samo na monitoru a boje u printu izgledaju onako kako ih ps vidi ..
kad usporediš boje s papirom i monitorom .. podiži si svjetlinu i kontrast dok ne dobiješ efekt s papira .... bitno je da to radiš pri danjem svjetlu a ne uz lampu ili umjetnu rasvjetu ..