Citiraj:
Autor Mad_Duke
Igra je bila zabavna na pocetku. Ali replayability mi je jedna velika 0 (slovima nula).
|
po meni je veliki replayability - posto je cijeli svijet relativno masivan i uvijek je zabavno naici na neke sitnice (poput manjih naselja ili fortova)
Citiraj:
Autor Mad_Duke
1. Perkovi na svakom levelu. Sta je tu posebno? Nista. Svaki level up je isti. Trebali su perkove staviti svakih 3 ili 4 levela. Ali onda da bi to funkcioniralo trebali su sljedece stvari koje cu nabrojati isto dobro napraviti.
|
slazem se da su perkovi izgubili na znacenju
dobivas ih na svakom levelu i nemaju nekakav znacaj
u prijasnjim falloutovima si ih dobivao na kapaljku i stvarno si morao pazljivo birati koji perk odgovara tvojem liku (a ovdje dobivas statse kao od sale, bilo od armora, knjiga ili neceg drugog tako da perkovi gube na znacenju, posto vecina njih ugl utjece na statse)
btw bloody mess perk mi nije nist posebno - smrti se vrlo malo razlikuju od smrti uzrokovanih cirtical napadima (a koji su cesti jednom kad prijedjes lvl5)
Citiraj:
Autor Mad_Duke
2. Utjecaj postotaka oruzja + generalnih statsa je katastrofalan. U dvojici su imali jedan lijepi feature a to je da ako kliknes na recimo Melee weapons da ce ti ispisati tocno sto ga cini ( base 20% + ( 2 X (ST + AG )) ) Izracunavanje postotka mogucnosti pogotka je u krajnju ruku komedija. Da mi jedan snajper u tom VATSu ima isti postotak kao neko drugo oruzje. Da skratim pricu. Oruzja je jako malo isto kao opcenito opreme. I ta sama oruzja nemaju nikakve modifikatore osim damagea.
|
slazem se
ako su mogli napraviti toliko armora i oruzja u oblivionu, mogii su i u falloutu
smjesno je da jedna igra ima izbor od samo 7 armora
i slazem se da je trosenje oruzja beskorisno - ali izgleda da im se cijela igra bazira na elder scrolls serijalu pa su valjda morali implementirati repair (a koja bi korist od njega bila da se oruzja ne trose tako brzo..)
Citiraj:
Autor Mad_Duke
4. U igri uopce osim Megatona nema klasicnih gradova u tom smislu. Sto uzasno smanjuje raznolikost igre.
|
po meni isto jedna od vecih zamjerki
unistis megaton i osudjen si na washington DC koji se ne sastoji od jedne velike cijeline, nego od mnogobrojnih malih dzepova po kojima se mozes kretati..
Citiraj:
Autor Mad_Duke
5. Kako igras igru, koje questove uzimas i njihov utjecaj na kraj je toliko basic da bi covjek pomislio da je igra beta verzija, odnosno da jos nije dovrsena. Pogotovo sto su takve stvari kao razliciti krajevi rijesavaju jednostavnim skriptama koje samo trebaju pogledati koje questove si napravio, na koji nacin i tko je ziv, odnosno mrtav. Primjer iz dvojke. Samo pogledajte raznolikost. http://www.the-spoiler.com/RPG/Inter...llout.2.3.html
|
vjerujem da su questove tako rijesili posto se oslanjaju na zaradu od DLCa
humor je jadan ili nikakav, previse NPCova ima iste glasove i ne mozes nastaviti igrati igru nakon sto ju prijedjes
igra je prelagana i pun k pojednostavljena zbog konzolasa koji vjerujem ne bi imali strpljenja za pomno planiranje i ulazenje u borbi koje bi trajale vise od 5min (sjeca se tko borbi sa stakorima i skorpionima u fallout 2 na pocetku igre? trebalo mi je samo pola sata i nekoliko reloadova da prijedjem dio igre koji sluzi kao tutorial..)
u usporedbi sa fallout 1 i 2 igra je podbacila u rekreiranju stiha kojeg su imala ta 2 prethodnika
kao samostalna igra, fallout 3 je miljama iznad bilo koje druge igre izasle u posljednjih par godina sto se tice igrivosti
u neku ruku sam razocaran kao fallout fan, a u drugu sam sretan sto napokon igram neku SP igru koja me uspjela zadrzati dulje od 10 dana pred ekranom