View Single Post
Staro 13.11.2008., 02:05   #3
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor _Matej_ Pregled postova
Planiram ovih dana retagati svoju kolekciju albuma, pa me zanima kako drugi uređuju svoje kolekcije. Koje tagove popunjavate i s kojim informacijama?

Osim općenitog sistema, konkretno me zanima:

1. Da li zapisujete informacije poput:
  • Bonus Track, Bonus Disc
  • Disc Number, Disc Subtitle (naziv pojedinačnih CD-a)
  • Limited Edition, Special Edition, Reissue, Remastered
  • Featured Artists
2. U slučaju da koristite Reissue, Remastered i slične informacije, da li za Date tag koristite godinu izdanja izvornog albuma, a Reissue godinu zapisujete u recimo Comments ili koristite Reissue godinu kao Date tag?

3. U slučaju da koristite informacije poput Disc Number, Bonus Disc, Disc Subtitle, Limited Edition, Remastered i ostale gore navedene, da li ih zapisujete u Album tag ili negdje dalje?

4. U slučaju da zapisujete Featured Artiste, stavljate li ih u Artist, Title ili neki drugi tag?

Topic sam zamislio kao mjesto gdje će ljudi moći opisati način na koji organiziraju svoju glazbenu kolekciju, kao i mjesto na kojem će moći pitati stvari koje ih zanimaju oko uređivanja glazbe, tako da ako nekoga nešto zanima neka slobodno pita.

Pozdrav.

P.S. Foobar je u naslovu s obzirom da pruža praktički neograničene mogućnosti prilikom organizacije glazbe (mala besplatna reklama ).

1. Ako ima vise diskova, iza imena albuma (znaci Album tag) stavim "(Disc 1)" ili eventualno "(Bonus Disc)" ako je rijec bas o bonus disku. Ako imam vise verzija istog albuma stavim u drugu zagradu i "Remastered", "Deluxe Edition" itd., u suprotnom te info stavim po Comments. Featured Artists i Bonus track ne stavljam.

2.Skloniji sam staviti Reissue godinu pod date tag.

3 i 4.Vidi pod 1

5.Discnumber tag i kvacicu na Various Artists izbjegavam

Ovaj moj nacin mi se cini najbolji jer koristim foobar i za organizaciju fileova i foldera (prema tagovima) pa se na taj nacin izbjegavaju moguci konflikti.

Zadnje izmijenjeno od: morph. 13.11.2008. u 02:18.
morph je offline   Reply With Quote