View Single Post
Staro 12.11.2008., 17:52   #1016
noobie
Premium
Moj komp

noobie's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
scythe musashi

evo i coolera koji je vec testiran od strane pcekspert-a no konačno je došao i linksa i veselo cvrči na mojoj 4870.

bundle sasvim pristojan sa viškom heatsinka, uredno se montira i na 4870 jer u bundleu dolazi i bakrena pločica namjenjena upravo za probleme kada memorijski heatsinkovi smetaju montazi hladnjaka. kvaliteta izvedbe i materijala vrhunska i moram priznati da je ovo uvjerljivo najkonkretniji hladnjak koji sam imao prilike vidjeti.

montaža nije problem iako je uz korištenje bakrene pločice između gpu-a i samog hladnjaka kartica malo 'plivala'. sve je bilo uredno pričvršćeno a pločica koja ide na pozadinu kartice se čak i svinula od stezanja.

to se tice rezultata, u odnosu na accelero S1+120mm gotovo nikakve razlike kada su u pitanju gpu i memorija dok i dalje muku mučim sa VDDC temperaturama koje idu i do 110C u loadu na tvorničkim postavkama kartice. ventilatori na syche su postavljeni na srednju brzinu vrnje i nečujni su.

doduše, totalno me iznerviralo što su priloženi regulatori vrtnje namjenjeni za montažu u otvor PCI slota preveliki i ne mogu proći kroz predviđeni otvor. nije mi se dalo skidati 'čep' za vrtnju nego će čekati bolje dane.

zamolio bih samo ako netko ime originalno hlađenje sa prvih serija kartica (bez naknadno dodanog heatsinka na VRMu) da očita tempeature VRMa sa GPU-Z u loadu. želim vidjeti kako stoje stvari sa temperaturama ovih pećnica sa onom običnom žvakom prokleti bili

edit: ocigledno je samo igor_zg uspio smanjiti temperaturu VRMa sa svojim rješenjem

noobie je offline   Reply With Quote