View Single Post
Staro 11.11.2008., 23:46   #2
Tichma
Premium

Tichma's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor _Matej_ Pregled postova
konkretno me zanima:

1. Da li zapisujete informacije poput:
  • Bonus Track, Bonus Disc
  • Disc Number, Disc Subtitle (naziv pojedinačnih CD-a)
  • Limited Edition, Special Edition, Reissue, Remastered
  • Featured Artists
2. U slučaju da koristite Reissue, Remastered i slične informacije, da li za Date tag koristite godinu izdanja izvornog albuma, a Reissue godinu zapisujete u recimo Comments ili koristite Reissue godinu kao Date tag?

3. U slučaju da koristite informacije poput Disc Number, Bonus Disc, Disc Subtitle, Limited Edition, Remastered i ostale gore navedene, da li ih zapisujete u Album tag ili negdje dalje?

4. U slučaju da zapisujete Featured Artiste, stavljate li ih u Artist, Title ili neki drugi tag?

Topic sam zamislio kao mjesto gdje će ljudi moći opisati način na koji organiziraju svoju glazbenu kolekciju, kao i mjesto na kojem će moći pitati stvari koje ih zanimaju oko uređivanja glazbe, tako da ako nekoga nešto zanima neka slobodno pita.

Pozdrav.

P.S. Foobar je u naslovu s obzirom da pruža praktički neograničene mogućnosti prilikom organizacije glazbe (mala besplatna reklama ).
1.
- Bonus track dodam iza imena pjesme:

- Bonus Disc dodam isto kao i za track, npr: ako je album:
Stone Sour - Stone Sour [Bonus Disc]

- Reissue, Remastered i slične informacije dodavam isto iz imena albuma, kao i kod Bonus Disc

- Featured Artists:

- Općenito u tagove stavljam:
- Artist
- Track
- Track #
- Album
- Year
- Genre - izbjegavm jer je tesko danas bilo šta definirati, ima masu mješavina glazb. jedino gdje u biti koristim žanrove je u mp3 folderu gdje mi ja glazba sortirana po sljedećiim žanrovima: Domaće, Hip-Hop, Electronic, Rock-Punk, New Breed i Soundtracks, ali u tagovima ne sortiram po žanru-

-I ovo sta sam naveo gore, to stavljam iz imena albuma/pjesme samo kada ima neki Feat. Artist, Reissue i sl...., a jedino Disc Number stavljam u zaseban tag u foobaru, npr:

to bi ugl. bilo to

Zadnje izmijenjeno od: Tichma. 12.11.2008. u 21:04.
Tichma je offline   Reply With Quote