Citiraj:
Autor Laufeyarson
Mene bi zanimalo ako mi neko moze malo poblize objasnit koliko je isplativo dofurat nekih 10 novih iphone za 200-400 dolara iz kine ili japana! (Brat mi je na brodu)
i prodavat ovdje! Mislim da za te pare moze nabaviti najnovije i lijepo bi dosla i preporuka koji su to najnoviji koji su izasli pa da moze točno znati cijenu.
odnosno da moze točno znati koje tipove da uzme! Bude li isplativo vrlo rado nagradim onoga tko se potrudi oko ovoga pitanja!
|
Ovako, 200-400$ je ok cijena, ali moraš točno znati o kojim se modelima radi... Cijena je u svakom slučaju niža nego u Hrvatskoj i po tome bi ti se definitivno isplatilo (tvome burazu) uzeti nekoliko komada... Cijene kod nas su ovakve: iPhone 3G 16GB - 4000-4200kn, iPhone 3G 8GB - 3500kn , iPhone 2G 8GB (Classic model) - 2500kn. 3G model je najnoviji i zato i najtraženiji, a koliko sam skužio ekipa masovno uzima ove 16GB modele (kupe ih u T-Comu za kunu i onda preprodaju po gore navedenim cijenama).
Mogući problemi bi mogli biti na carini, ali pošto se u to ne kužim ne znam ti nikaj više reći...
Ono na kaj MORAŠ paziti je to da li se radi o originalima jer ipak se radi o Kini, u kopije iz Japana manje vjerujem, ali opet opreznost je važna... Sljedeće kaj treba pripaziti je da ukoliko se radi o iPhone 3G uređajima da se mogu otključati tj. moraju imati universal sim card dodatak ili biti tvornički otključani (u Italiji TIM, kod nas T-Mobile,...).
Sve ostalo kaj trebaš ću ti vrlo rado odgovoriti preko privatnih poruka!