studiram arhitekturu. imam laptop od 15'' jer mi je bitno da je lagan posto ga cesto nosim na fax. kako sam tek 2. godina ne radim ogromne projekte pa mi nije potreban veliki ekran. ali si planiram uzet veci ekran za godinu dana i spajat laptop na njega kad sam doma. cudi me da radi samo u autocadu ili mislis na arhitekture desktop il kako sada zovu AutoCAD Architecture. ja radim u archicadu i bolje je vrtit 3D u opengl-u. tako da ti vista otpada i XP SP3 (ja sam se zahebo i sad se moram vratit na SP2). ramove nemoj gledat previse jer to lako dogradis. disk da radi na 7200rpm jer je 5400 presporo. ja sam si kupio novi od westerna Scorpion black i sad mi laptop leti u odnosu na prije, a prijasnji koristim kao externi. gledaj da ti je ekran bolje rezolucije. mislim da su 17'' 1440x900 i 1920x1200. znam da su jednom ne gdje rekli da je za crtanje na 15'' 1280x800 lose, ali ja ga ipak imam i naviko sam se. neznam kako bi mi bilo na vecoj rezoluciji pa ti o tomu nemogu vise savjetovat. na archicad forumu govore da je za crtanje bolje radit na mac-u, e sad da li je to stvarno bolje il samo sminka, nemogu ti potvrdit. nemam sad vremena da trazim laptope pa se nadam da sam barem malo pomogao
mozda nes veceras potrazim ako stignem