View Single Post
Staro 10.11.2008., 13:43   #259
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor AMD Pregled postova
Početak je bio jako težak. Največi problem je bio jer sam tek tada shvatio da imam ruke i nisam znao kuda s njima. Znao sam raditi noćnu, ovaj do mene puši ko turčin, nikad neču zaboravit pušio je Winston 100s, a ja karakter kao neću. Ruka mi je sam išla u džep di su bile cigarete.
U početku mi je bilo najteže piti kavu bez čika. Ali moraš biti karakter.
Ako si jednom prestao i opet počeo pušiti drugi put će ti biti još teže prestati jer ćeš živjeti u iluziji da to možeš.
Zdebljat ćeš se sigurno jer kad nebudeš znao šta bi ići ćeš u frižider dok si prije zapalio cigaretu. Nema tu nikakve ovisnosti o nikotinu i sl. Mogu iz iskustva reči da su to gluposi. Sve je to samo u glavi i ful je jednostavno.
Ili HOČEŠ ili NEČEŠ. Sloboda odabira. Jer ako sam ja mogao nakon 15 godina i 2 kutije dnevno i moj frend nakon 15 godina i 3 kutije dnevno, vjerujem da mogu svi. Ali kažem stvar je osobnog odabira i nikome to ne zamjeram niti sam sad kao nepušač zlonamjeran i da nešto glumim kao da mi smeta jer ako me nije ubilo nakon 15 godina aktivnog pušenja neće me ubiti niti kao pasivnog pušača.
Ma da !!!
Nije da nije tesko, al uspije se ak` se ima volje i cvrsto se odluci !!!
Ja sam čađio od 8. osnovne (ferije izmedju osnovne i srednje, sjecam se ko da je jucer bilo) pa sve do unazad 3 godine. Znaci imam nekih 15 godina pusackog staza.
Samo, kad si mlad, puca ti kurac u junackoj guzici za zdravlje ... pusis, a ni sam neznas zasto, mislis, faca si (sam za sebe )???!!!! Prestati pusiti, zasto jebate ?
A onda nakupis nesto pameti tokom godina, prodju te brije i izlasci, tj malo su rjeđi. I pocnes ripati, kasljati, jebu te pluca, kazes sebi navuko sam prehladu jutarnja sracka je sve cesca jer se prepusis, tjera te povracati, jutarnji zelembac svako jutro posjeti i to te jebe.
Sve to aktivira neki okidac u mozgu, pa uvidis da nevalja to ... da i nisi neka "faca" bio
Prvi tjedan je najgori. Puca te kriza, malo si nervozan, problem sa rukama je tu ... A di cu s rukama, jebote ... mos misliti apsurda, di cu s rukama to me jebalo do jaja. I stvarno treba volja, jebacka volja i moras biti karakter. Nikorete i ostala sranja samo mazu oci i nista tebi nemoze pomoci ak nisi dosljedan. Al prodje tjedan, mjesec, godina. Skontas da imas džepove pa ruke u džep stavis
Dok sam pusio uvijek sam mislio, svi puse covjece. Sad kako nepusim uvidjam do to i nije tako, ipak velika vecina nepusi, sta ti je ovisnost ...

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline