Citiraj:
Autor fanATIk
O čemu ja? O čemu ti??? Koliko ja znam od 01.01.2011. više neće bit moguće gledati analogni signal pošto će svi tv odašiljači morati emitirati u digitalnoj tehnologiji.
Citiram: "Novost kod digitalne televizije je da se za njezin prijam koristi digitalni prijamnik (engl. Set Top Box) koji može biti ugrađen u televizijski prijamnik ili samostojeći uređaj. Svaki će televizijski pretplatnik u sljedećim mjesecima dobiti kupon putem kojega će moći ostvariti pravo na financijsku potporu Vlade Republike Hrvatske u iznosu 135 kuna pri kupnji digitalnog prijamnika."
Izvor
I to ti je ono kaj piče reklame na tv-u, sa lovljenjem signala. Nikakva obaveza za fullHD se ne spominje nigdje. Ili misliš da je tih 135kn potpora za kupnju fullHD receivera? 
Imaš i ovdje malo rasprave o tome.
|
ponovit ću što si napisao:
"Otkud ti podatak da će se od 2011. emitirati u MPEG4? Koliko ja znam, od tad će sve ić u dvb-t, mislim da o MPEG4 nema govora."
dakle da skratim već napisano:
1) mpeg4 je ajmo reći format (kompresija) i u mpeg4 će se emitirati 2011.
2) dvbt je digitalna teve (zemaljska) koja MOŽE biti i mpeg4 i mpeg2....kako najvjerojatnije sve ide u mpeg4 (2011.) onda ti običan dvbt mpeg2 tuner ugrađen u današnje plazme ne igra...neki LCd-i imaju i mpeg4 dvbt u sebi...ali koštaju....
3) o mpeg 4 itekak ima govora jer je oprema već nabavljena i uložena je lova..za sad ide samo onaj HRT-ov promo u mpeg4....