View Single Post
Staro 09.11.2008., 19:49   #243
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Pošto te ne kužim, ajd mi onda objasni na koji bi ti način donio taj zakon i u čemu je problem s "načinom" donošenja.
Naravno da se kaznama provodi zakon. Ne samo kod nas, nego SVUGDJE. Da njih nema, nitko ih nebi poštovao. Zaista misliš da ljudi nebi pušili po kafićima da je donesen zakon o zabrani pušenja na javnim mjestima al da ne postoji nikakva sankcija u slučaju kršenja zabrane???
nisam rekao da se ne treba kaznama provoditi zakon u tom smislu, jer realno ne postoji neki drugi nacin. ali u zadnjih par godina se samo donose zakoni, i kazne su sve vece. i za svjetla, i za nepropisno parkiranje, i za nenosenje osobnih dokumenata. tvrdis da drzava sa tim kaznama (koje su porasle) slucajno puni drzavni budget? i lose je sto zakon je donesen da bi se zastitilo nepusace (prezentacija u medijima), a zapravo zato jer pusaci predstavljaju potencijalno presup problem drzavi. smrdi nekome licemjerstvo? boli njih sto se nepusaci truju, nek se truju.
i onda jos stavis kaznu koja odgovara danasnjim kaznama, okruglo 1000 kuna. jebote, netko radi pol mjeseca za te pare.

sada imam osjecaj da ce ici ono, a cime drugim?
porezima? prirezima? porezima na prirez? doprinosima? mislim, nisam u tome jer sam nezaposlen, ali znam da se otprilike na jednu placu skoro toliko sveukupno slije u drzavni budget, zdravstvo, mirovinsko itd. ali je vecina toga drzavno, pa kazem skoro pa jedna placa.

Citiraj:
Nekako mi izgleda da ti personaliziraš državu. Država nije osoba, i nije zla te radi samo u svoju korist. I baš me zanima da mi u praksi objasniš to stanovište "drzava radi u 99,9% u svoju korist". Sav novac koji država uzme nekakvim nametom ide u proračun a ne na neki privatni "državin" račun. Ljudi koji vode državu mogu bit ovakvi i onakvi al zakon je izglasan većinom. Ko nam je kriv što smo ih izabrali.
pa personaliziram jer je personalizirana. imas visestranacje, ali je stanje takvo da cim nekome iz vladajuce stranke predlozi zakon (neovisno koja je stranka na vlasti), odmah ce taj zakon proci. ne tice se samo pusenja.
i kad smo kod toga, gdje taj novac odlazi? jesmo li se ikada zapitali, ili jos ljepse, jesu li se ponudili pokazati raspored dohotka od kazni, i raspodijele?
jer sto se poboljsalo u drzavi unazad (bubnut cu) 5 godina? covjek bi rekao da cemo se pomaknuti sa mrtve tocke. jesmo li? jesu li se povecale place, povecale mirovine, povecao gospodarski rast, smanjili (ne ukinuli) broj poginulih u prometu, barem naceli problem sa alkoholom / drogama / oruzjem, smanjili korupciju? nismo, i to je realna stvar o kojoj se ne prica. kada se krene pricati onda to brzo padne u zaborav, jer dode nesto novo, a niti je u interesu ijednoj vlasti na vrhu.

Citiraj:
Želimo u EU? Želimo. E pa onda moramo ispoštovat tisuću raznoraznih stvari uključujući i ekološke zakone.
zelimo, i to je nesto nevjerovatno. jel tako? spremni smo pojesti svoje govno samo da nas se pogleda. za sve vise od toga, je, uf.......neopisiva, neizreciva, ogromna, turbo mega sreca (i hvalisanje).

zelimo u eu? pa svake godine je "bit ce za godinu - dvije". 2006-ste se sjecam da se pricalo o ulasku u eu oko 2008/09. i, jesmo li? barem blizu? bilo bi lijepo da jesmo, ali se ne prica koliko smo daleko. zakone treba donijeti, slazem se ja sa tim svakako. ali zakone treba provoditi, ti isti zakoni bi trebali i biti jednaki za sve. i kako onda pricati o pravnoj i demokratskoj drzavi u punom smislu te rijeci? kako se ici ugledati na naprednije drzave sa istim zakonima ako drzava nije spremna ispuniti neke osnovne zakone i potrebe?

Citiraj:
Nije se nikakva hajka dignula nego je donesen zakon. I to odjednom. Kak bi ga trebalo donest, u dva puta? I ne osjećam se ugroženo od nepušaća za razliku od tebe. Di ti živiš, u Bagdadu?
tu se vracam na onu zatupljenost od strane medija. i ide mi, svaka cast, jako dobro.
toliko da slusam prijatelja policajca (nepusaca) kako se prijeti pusacima "vidjet cete vi kad dode zakon, ako treba ja cu pisat kaznu". da ne govorim kako sada (dakle, jos uvijek je nevazeci zakon) kada dodem u birc svako malo cujem od prepametnih ljudi: "a zar se jos uvijek smije pusiti u zatvorenim prostorima?" i onda se cude da je to od 1.1.2009 (valjda sam pogodio datum, nemam pojma). i onda razocarana faca jer ce dobiti zilijun rakova svega po tijelu.......ali do sada su zivjeli u blagostanju neznanja, pa nije bilo problema?

hajka jest upravo od neupucenih i (usudit cu se reci) brdanskih nepusaca. kazem opet, ja jesam za taj zakon. ali da se moglo i trebalo srediti puno vaznije stvari, donijeti puno vazniji zakoni, trebalo je.
naletio sam na ponasanje kao kod zadrtih vegeterijanaca, ako vide da jedes meso spremni su te napasti. da jos ne govorim kako u 99% slucajeva se neda razgovarat sa njima, jer slusaju samo sebe, tj ono sto su culi sa tv-a ili procitali iz novina. i onda ja zivim u bagdadu? zalosno je sto velika vecina stanovnista zivi pod staklenim zvonom i non-stop bombardirana istom finom propagandom.

Citiraj:
Pričaš gluposti, svi ti zakoni postoje. Zabraniti prometovanje u užim središtima grada? Želiš diskriminirati stanovnike centra? Ekonomičniji i ekološki načini javnog transporta? Sve to košta neke novce koje mi nemamo. Usput, ekološki načini transporta često ispadnu veći zagađivači od običnih. Jer im treba npr. struja koju proizvodi npr. termoelektrana koja u atmosferu ispušta čudo od zagađenja.
koji zakoni su doneseni? mozes navesti primjere nekakve da je novcano neka firma platila onoliku kaznu kolika bi trebala biti s obzirom na to koliko je ostetila okolis, ugrozila ga? aloha, pa zivim u sisku, znam da se ne dira velike zagadivace. jer se od tih istih zagadivaca ubiru i vise nego velike pare. sta mislis da ljudima koji zive na podrucjima koji su pokriveni sa vjetrovima iz termoelektrane ili rafinerije se isplacuje nekakva odsteta kad se otkrije teski stadij bolestine, ne samo pluca nego i udova, kostiju itd? mislis da se pridrazavaju zakonski dozvoljene kolicine ispustanja plinova? a svaki dan se mjere, i cesto odstupaju. po nocima i po par puta, oko ponoci se cuje pritisak pustanja plinova. mislis da se to ne zna? mislis da to ne truje ljude? gdje je tu zakon, gdje su tu kazne, gdje su tu mediji? petrokemija, herbos, radonja; sve tvornice koje imaju proizvode dobivene kemijskim procesima. sta mislis gdje ti plinovi odlaze, nusproizvodi? mislis da se to nadzire? sankcionira, prezentira u medijima?

samo si naceo ovo za srediste grada, ok, malo je to pretjerano od moje strane. ali se ticalo jer sam nesto na ekologiju zabrijao.
a sto se tice vozila na alternativne pogone. jedan samo primjer je ona velika i bogata drzava kanada, gdje kupovinom hibridnog vozila dobijas nekih 10-15% povrata novca. znaci nek vozilo kosta 200000 kuna, to dobijes 20000-25000 kuna nazad, plus sto stedis posteno na gorivu, plus sto doprinosis zastiti okolisa. mislis da ce kod nas takvo razmisljanje postati uobicajno i prihvatljivo? mozda, za 150 godina. i eto ti primjera ciste nelogicnosti, imas auto na plin (dakle, manje zagadujes okolis, la la), i umjesto da te drzava nagradi jer si ekoloski svjesna osoba, ti na svakoj registraciji moras platiti 300 kuna vise drzavi. ima logike? postoje zakoni? (baci pogled na iznad quote, pocetak).

Citiraj:
Iz svih tvojih postova ja sam zaključio da si ti vrlo frustriran stanjem u našoj državi te ti ništa ne valja. Nisam nigdje pročitao tvoj neki konkretan primjer šta, kako i zašto bi ti napravio. Samo da ništa ne valja.
nista mi ne valja.......nije da nista ne valja, ali one stvari koje ne valjaju se stavljaju pod tepih! zasto se o njima suti? i zbog toga nisam frustriran u pravom smislu te rijeci, vise sam ljut. pasivno ljut.
sto je i odgovor na pitanje sto, kako i zasto bi ja napravio. nemam ja sta raditi, to nije moje zvanje, to mi ne predstavlja gust, to nije moj posao. to je posao ljudi u trenutno vladajucoj stranci, i predebelo su dobro placeni za svoj posao.
ako smatras da bi ja trebao sutiti i zadovoljno klimati jer je polovica ljudi zadovoljna (recimo polovica, dakle gradana), nema sanse da hocu. jer znam da nije samo moje misljenje ovakvo, samo sto su ljudi toliko navikli na takav zivot da se ne ocekuje bolje.

a takoder, sto i kako promijeniti osim osobno ici u politiku? sada ce se naci pametan netko i reci, pa na sljedecim izborima glasaj za onu stranku koja najblize zastupa tvoje interese i misljenja. sto vuce takoder problem, isti ljudi se vrte u politici od samostalosti Hrvatske! pa koga onda mozes izabrati nesto drugacije sto mi moglo uvjetovati barem minimalne promjene prema naprijed?

Burko je offline