View Single Post
Staro 09.11.2008., 18:50   #242
windfucker
Guest

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Zakon je izglasan u saboru, ne? U saboru koji su izabrali građani ove zemlje. Ako imaš problem s tim, pokreni akciju i počni skupljat par sto tisuća potpisa koji su potrebni za referendum. Ja ne kužim u čemu je problem? Oko 30% građana ove zemlje puši. 70% NE puši. Dakle, mislim da su pušači u velikoj manjini. I čemu sad jambranje? To je isto ko i da debelo izgubiš na državnim izborima (30:70)i onda kasnije cviliš kak ti je kriv ovaj, kak ti je kriv onaj, tražiš ponavljanje izbora...
Zakoni su tu baš iz razloga da ograničavaju, to im i je poanta. Inače bi si više puta priuštio da nekažnjeno otkinem glavu nekom idiotu na cesti kaj nezna kaj je žmigavac, gledanje prilikom prestrojavanja i slično.
Pušači su debela manjina i tu je kraj priče. Nitko ti nije zabranio da pušiš doma ili na cesti. Ide ti na neku stvar to što su ti zabranili pušenje u birtiji dok piješ kavu al te isto tako i boli ta stvar što nepušači žele da u toj istoj birtiji popiju kavu bez da se usmrde. Samo da se zna, i ja sam pušač, i derem 2 kutije pa i više dnevno al da podržavam zakon, podržavam. Mi smo jebena manjina i moramo se priklonit volji većine.
Licemjerno je od države da daje poticaje za sadnju duhana i u biti uopće to što prodaje cigarete, al dosad nisam čuo da se ijedna administracija u svijetu odrekla silnog profita koji donose cigarete. Pa tako neće ni naša. Ja bih bio najsretniji kad bi kutija pljuga koštala 150kn pa da se konačno natjeram da prestanem. Ne trebaju mi klinička ispitivanja ni natpisi na kutiji da znam da je pljuga štetna. Osjećam to.
Ti stvarno nemaš niti jedan razlog da nastaviš pušiti.
A pušiš.
Tek takve (ako je istina ovo što pričaš) ne razumijem niti najmanje.
No, možda bi analiza kroz prizmu sado-mazo odnosa rasvijetlila ove odnose o kojima govoriš...

Btw., zakoni ne služe (samo) za ograničavanje, već i osiguravanje prava kroz postavljanje subjekata u odnose po načelu pravednosti...(al' sad ga već serendam "na veliko")
Ali, u tome i jeste poanta- šta je pravedno u ovoj situaciji (koegzistencije pušača i nepušača), jer se zaboravlja da obje skupine imaju prava (a ne samo jedna). Tu leži bit problema, a ovo što se radi nepušačima sada, liči na nekakvu vrstu legalne(zakonske) odmazde za zadnjih pet-šest stoljeća u kojima su nepušači bili "hebena stranka"...ali, neka. Čekati ćemo, koliko treba. A onda...

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Svojedobno sam kupio od nekog s foruma zalmanovu ruzu 70008 cu... Covjek pusac...

Zalman smrdio u 3 pizde materine po tom fakin poroku i legalnoj drogi...
Hm,izgleda da si popušio.

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Pusaci, vas izbor... Meni jedino smeta to sto zapravo moji vrsnjaci nisu svjesni koliko to dode... Probaj kao ja prezivjet sa jebenih 400kn dzeparca na mjesec... I naravno, izlazit sa tim novcima van u subotu... Plus onda kupuj si cigarete...
Dobro, nijedan pusac kad zapali nema u glavi koliko to dode...
Nije lijepo viriti drugima preko ramena u novčanik,pogotovo ako im ga sam ne puniš
Kao ni isticati svoju materijalnu situaciju u tome svjetlu sa takvim komponentama u sigu (i onima prije njih,i onima prije njih ,i...).
Rub egzistencije je nešto sasvim drugo, mon ami, i ne bih želio nikome odavde da ga "pogleda u oči" ikada, pa tako ni tebi...(nhf)

Citiraj:
Autor AMD Pregled postova
Moram priznati da ne. Možda jednom u 6 mjeseci, ako sam negdje na klopi i nakon toga netko zapali cigaretu zamiriši mi, ali ne toliko da bih zapalio.
Onda si stvarno "na konju"
Neki moji frendovi koji su se "skinuli" ne mogu me vidjeti očima ako zapalim...Vuče ih i nakon par godina,kažu...a, šta'š...usrana situacija.Valjda nisu još "to" prelomili kako spada...
Btw,toga me je jedino i zapravo strah, iskreno, kada bih išao "ostavit' se cigareta"...neće ići dok to ne raščistim sam sa sobom.A da li bih volio? Naravno,mislim da nema pušača koji ne poželi riješiti se toga poroka.Samo...ništa od toga do "pravoga momenta".Po meni,to je jedini izlaz (trajni izlaz).
A do tada &have fun,pa da vidimo tko će biti brži: karakter il'-usud.

I da,imaš pravo, sjećam se (doduše mutno, jer je davno bilo) sličnoga osjećaja pri jednome od mojih pokušaja "skidanja" sa pljuga...iza klope, iza pivice & iza seksa (e, ovo treće me je "slomilo").