View Single Post
Staro 09.11.2008., 15:47   #235
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
opet ponavljam (barem moje misljenje), nije stvar u tome, u kontroli tj zabrani. nego je problem kako je to doneseno. mislim da ces se sloziti kako nitko nije pitao ugostitelje dal podrzavaju taj zakon. jel tko pitao gradane ove drzave da se izjasne? ikoga jel se pitalo? nije. i razlog na koji je donesen meni ne odgovara, u tome je stvar.

da ti sutra donesu zakon koji na bilo koji nacin tebe ogranicava i sprecava u necemu, plus relativno drakonse kazne (ponavljam, ja cekam zakon koji diktira kaznu za dobivenu kaznu), plus sto gledas kako takav isti zakon u drugim naprednijim drzavama se gasi i ukida, nebi se protivio? nemoj samo gledati da je to samo pusenje.

i opet govorim, zasto taj zakon nije prosiren na ostalo "trovanje", ugrozavanje i zagadivanje ljudi? neda mi se ponavljat istu pricu ko papiga, ako nije skuzio onaj tko je procitao posljednjih par mojih postova o cemu pricam, ja tu pomoci nemogu niti necu. samo gledaj u jednom smjeru, jer je to i postalo normalno danas.
Zakon je izglasan u saboru, ne? U saboru koji su izabrali građani ove zemlje. Ako imaš problem s tim, pokreni akciju i počni skupljat par sto tisuća potpisa koji su potrebni za referendum. Ja ne kužim u čemu je problem? Oko 30% građana ove zemlje puši. 70% NE puši. Dakle, mislim da su pušači u velikoj manjini. I čemu sad jambranje? To je isto ko i da debelo izgubiš na državnim izborima (30:70)i onda kasnije cviliš kak ti je kriv ovaj, kak ti je kriv onaj, tražiš ponavljanje izbora...
Zakoni su tu baš iz razloga da ograničavaju, to im i je poanta. Inače bi si više puta priuštio da nekažnjeno otkinem glavu nekom idiotu na cesti kaj nezna kaj je žmigavac, gledanje prilikom prestrojavanja i slično.
Pušači su debela manjina i tu je kraj priče. Nitko ti nije zabranio da pušiš doma ili na cesti. Ide ti na neku stvar to što su ti zabranili pušenje u birtiji dok piješ kavu al te isto tako i boli ta stvar što nepušači žele da u toj istoj birtiji popiju kavu bez da se usmrde. Samo da se zna, i ja sam pušač, i derem 2 kutije pa i više dnevno al da podržavam zakon, podržavam. Mi smo jebena manjina i moramo se priklonit volji većine.
Licemjerno je od države da daje poticaje za sadnju duhana i u biti uopće to što prodaje cigarete, al dosad nisam čuo da se ijedna administracija u svijetu odrekla silnog profita koji donose cigarete. Pa tako neće ni naša. Ja bih bio najsretniji kad bi kutija pljuga koštala 150kn pa da se konačno natjeram da prestanem. Ne trebaju mi klinička ispitivanja ni natpisi na kutiji da znam da je pljuga štetna. Osjećam to.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F