Citiraj:
Autor Gilbert5
Jel ne mislite da bi min framerate bio koristan?
|
U svakom slučaju bi bio, no ne pokazuju to svi benchmarci. Mijenjati ćemo izgled grafova uskoro pa ćemo vjerojatno i to ubaciti.
Citiraj:
Autor Gilbert5
Kada mijenjate grafu, da li reinstalirate OS?  ... ne prcam, stvarno me zanima. 
|
Nakon skoro 6 godina koliko testiram grafičke kartice, nakon hrpetine matičnih ploča i nekoliko OS-ova (Win98, Win2000, WinXP, Win Vista), hrpetine drivera skužio sam da je razlika u preformansama između čistog OS-a i već korištenog minimalna, čak i ako ne počistiš ostatke drivera. Na svom kompu doma imam WinXP na jednom disku koji su promijenili nekoliko matičnih i hrpu grafičkih. Usporeni jesu, no razlike u FPS-ovima nisu veće od 1-2% u odnosu na friške Win.
Za testiranje u labu koristimo nekoliko imagea i nekoliko diskova. Za testiranje matičnih uvijek idu friški Win, a kod grafičkih ovisi. Ako ide Nvidija iza Nvidije, onda sa DC-om počistim stare i stavim nove drivere. Ako ide Nvidija iza ATI-a ili obrnuto onda idu friški.
Napominjem kako sam nedavno izvrtio par testova na friškim Win Vista SP1 sa jednom Nvidijinom karticom, nakon čega su na istima prošle još dvije grafičke (ATi), a nakon kojih se vratila ista ona Nvidija i ponovila iste rezultate (u nekim testovima su bili viši, u nekima niži, ali sve razlike nisu bile veće od 1%). Ovaj test nije bio za članak nego za neke druge potrebe.
Citiraj:
Autor Gilbert5
Koliko sekundi traje jedan test? 
|
Ne zajebavaj

Ovisi o benchmarku, to i sam znaš. No svi ti testovi su ionako samo radi usporedbe brojeva. Sve grafičke vrte istu stvar, iste dužine i u istim uvjetima.
Dakle takve brojeve nitko ne može ponoviti, pa čak i da ima identičan sistem. Kod nekoga će biti niži a kod nekoga viši. Kao što sam već rekao za članak bitna je razlika u brojevima između grafičkih na istom sistemu.
Citiraj:
Autor Gilbert5
Kada testirate zahtjevniju igru, zašto ne smanjite detalje da FPS-i budu barem preko 40 prosjecno, a samim time i igrivo.
|
Zanimljivo je vidjeti kakve rezultate postiže kad karticu kompletno iscjediš. Uvijek u praksi možeš smanjiti detalje i povećati igrivost. Kao što vidiš uvijek se navode uvjeti u kojima se grafičke testiraju (testni sistem, rezolucija, razina detalja i korištenje filtera).