Evo da se i ja javim.
Po meni zakon je na mjestu, iako bi ja stavio još rigorozniji
Naime, tvrdnja da bi trebali kafići izabrati žele li ili ne dopustiti pušenje pada u startu jer bi onda svi dopustili, pogotovo u manjim mjestima i gradovima di nema "kritične" mase jer naravno jedno 80% ljudi koji idu u kafiće puši.
Pri tom se zaboravlja na
ogroman broj nepušača koji naprosto odbijaju ići u zatvorene smrdljive i štetne prostore u koje bi definitinvno išli na kavu/čaj/pivu/sok da je pušenje zabranjeno.
Također, netko je pričao o
izboru gdje je kao argument navedeno kako je ok zabraniti pušenje u nekim ustanovama i sl gdje se dolazak ne može izbjeći (posao, škola, bolnica, administracija itd), no da bi se trebalo dozvoliti u restoranima i kafićima jer tu kao imamo
izbor.
Heh, koji je izbor nekom nepušaću koji se ne želi trovati i smrditi kad dođe doma ako u svakom kafiću ima xx pušača koji "dime"?
Da je zakon da u određenom mjestu mora biti 50-50% kafića za pušače i nepušače to bi bilo recimo "fer", no naravno ne može se nekim vlasnicima dirigirati promjene dok drugi prolaze bez te obveze.
Uostalom, vrijeme je da se ljudi riješe te loše navike (ovisnosti) za koju nema opravdanja jer ove priče kako te to "opušta" i "smiruje" su šuplje, jer ako nemaš unutarnji mir i mogućnost opuštanja bez "pomagala" neće ti niti Valium ili Xanax pomoći
Nije problem što se osjećaš dobro ako pušiš, nego je caka što se osjećaš usrano ako nepušiš