View Single Post
Staro 08.11.2008., 10:22   #184
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ja sam protiv ovoga zakona iako nisam protiv ideje zabrane pušenja zakonom ovaj i ovakav zakon jednostavno nije dobar ma kolko god filozofi sa štampara mislili da su pretočili dvu mudrost svjeta na papir...

Prvo mislim koja su to sranja pa pušenje u školama/bolnicama je odavno zabranjeno, ja se ne sjećam kad sam vidio negdje da neko fuma u bolnici (mislim od bolesnika, ne govorim da osoblje ne zapali u svojim kancelarijama i sigurno će to bit i dalje tako jer je i prije bilo zabranjeno aktom ministarstva koje za zdravstvene ustanove ima snagu zakona) i svuda su znakovi zabrane od kad znam za sebe...

Drugo trebali su dozvoliti podjelu objekata, mislim oja je fora dozvoljavati pušenje na terasi, ono kad je ljeto fino sve zagrije otvore se sva vrata i prozori na birtijama i ti sjedneš unutra uopće dim od onih koji sjede vani ne dolazi do tebe, s druge strane ako se dobro sjećam odavno je bio neki zakon o pušenju na javim mjestima površinama, time gledano jedino je dozvoljeno pušiti na terasama birtija - koje nisu javne površine? Ali pazi sad ovo - unutrašnjost birtije je javno mjesto?

Ukratko nije dorađeno i to je instant zakon koejg se proguralo kao i 0.0 promila bez da se gledalo širi spektar - po običaju...

I da po zakonima o osiguranju i zdravstvenoj zaštiti mogao bi svakom pušaču ukinuti pravo na liječenje za sve bolesti koje se mogu dovesti u vezu s pušenjem tj da budem precizniji ja moram pružiti skrb ali zavod bi morao ishoditi povrat sredstava od osiguranika...

I na kraju ako oće učiniti zdraviju populaciju bilo bi bolje da onda učine duhan i sve proizvode nezakonitim i gotovo, ali naravno onda bi se odrekli ljepog djela proračunskog kolača...