Citiraj:
Autor segregator
mene i dalje zanima GDJE je ta opcija i kako se isključi...kod mene na routeru je nema ili je ja ne znam pronaći
|
Evo nazvao sam frenda i on mi je objasnio(posto mi mreze nisu previse zanimljive pa neznam detalje) da je na nekim routerima/modemima postavka na 24h resetiranje svih LAN konekcija koje su na tome routeru i da neovisno o vezi routera na net sam router "ubije" sve veze od njega samog prema racunalu(ima) na LANU (ne na USBu) i da to traje par minuta, za to vrijeme sva racunala i routeri/switchevi koji su bili "na netu" preko tog routera su "ispali" na par minuta. Sad normalan korisnik vidi da nije na netu ali nezna zasto, ovo se dakle zamjeti za razliku od klasicnog reconecta od providera koji je jako brz.
Nadam se da je sad objasnjeno......uff

SS sutra kad ga dobijem jer ja nemam vise KASDA ili Siemens za koje znam da su to imali u opcijama.
@snejk
Napominjem da o mrezama neznam puno ali evo cisto neko moje teoretsko razmisljanje(pvpgn server):
nakon 90sec server prebaci sve na "hosta" i sad je u igri recimo 9 IP-ova i Hostov IP ja sam recimo IP br.3 123.123.123.123 i mene TScum reconecta u 2 sec na 123.123.123.111 e sad moj "komp" preko novog IPa koji je dobi instant trazi request od "Hosta" sa novim IPom(sve u par sec) jer "Host" zna da je prije koju sekundu jedan IP bas ispao van te pusti novi IP da preuzme konekciju od prije.....
Znam da je moguce da ovo nema veze sa nicim ali eto cisto logicki gledano....