View Single Post
Staro 06.11.2008., 00:05   #102
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor bluefluid Pregled postova
Sto se tice sklapanja u samoj trgovini, sto je isto zaheb, ako im uleti neka gljiva sutnu mu naljepnicu na kuciste i garanciju na godinu dana na komplet, (pa imas opciju da nadoplatis jos za 6 ili 12mj garancije!) bez obzira sto imas recimo bfg grafu koja ima garu 10 god ili buffalo memoriju...
naravno ako platis vise dobijes normalno garanciju, bez naljepnice na kucistu, ali uvijek prvo idu na zajeb...
bilo je vec price o ovome negdje tu na forumu...
ne znam zasto smo skrenuli sa hg-a, ali ajd da i ja nesto dobrog napisem (iako ja to smatram pod normalnim uobicajnim, ali to sam ja ).

prije x mjeseci sa frendom otisao u vemil u sisak, nakon natezanja (nema ovog - daj ovo, nema onog - daj ono i tako), pitaju na kraju dal hoce frend da oni slaze kantu. pogleda mene frend, ja rekoh ne, daj to meni, ja to sklopim. a mozda i ti nesto naucis (jea, mehanicar koji radi kao postar, al ajd ).
dopeljali kutije, sve raskopao, slozim, i nakon dve-tri minute samo onaj ugodan miris spaljene elektronike . sve gasi, snjofam, riknula 1950GT od peak-a. meni malo bed, ali sta cu, kazem mu sutra odmah u vemil sa racunom i ambalazom (sa svim u kutiji i graficka, naravno). sutra ujutro krenu mu pricat kako im se to nije dogodilo, da im vracaju pregorenu graficku odmah dan poslije?
onak, wtf? frend rekao, ne zanima me, ja hocu garanciju! jel radi graficka? ne! daj drugu!
i onda mozgovi odu iza i daju mu novu novcijatu bez da su otvorili ovu kutiju gdje je spaljena grafa . ja se puko smijat kad mi je ispricao, nit su pogledali dal je ta grafa, nit garanciju, nista .
ova radi bez beda, cisto radi reda da kazem.

poanta je da nije garancija na komponente bezveze navedena. ovo sto se tice "ovlastene" garancije se isplati ljudima koji nemaju blage veze kako sta staviti u kompu (mislim na hardverski), i njima se isplati pljunuti 100-200 kuna za slaganje u servisu. i dobiju naljepnicu, sta god da zeza hardverski, servis bi trebao ukloniti kvar bez naplacivanja. ali garancija na komponente nebi trebala imati ikakve veze sa ovom garancijom na cijelo kuciste (koje je redovito krace, godinu dana najcesce), i normalno tece nakon sto prode ova na kuciste. u tih godinu dana te ne zanima ako sta rikne, jer je kuciste "zapecaceno" sa njihovom naljepnicom. nakon godinu dana, ako sta rikne, gledas jel imas garanciju, i slobodno odneses cisto samu tu komponentu i reklamiras.
to sto je kod nas relativno uobicajno da se zene mulci i neuki ljudi jer ne para na prvom mjestu, to je druga prica.

Burko je offline   Reply With Quote