View Single Post
Staro 05.11.2008., 23:54   #143
NJUNJO_HR
Premium
Moj komp

NJUNJO_HR's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Vidim da se žestoka rasprava vodi i to je dobro. Budem svoje iskustvo podijelil sa vama.
Dosta dugo sam imal ATI jeve kartice i išlo se na EKW vodeno i trebalo je odabrati između
7900/7950 i 1900/1950. Odluka je pala na N(e)Vidia(mačka u vreći ).
Budem se osvrnul na meni softverske razlike koje mi se ne sviđaju.
ATIju užasno zamjeram na njihovom izgledu CCC-a. Glupo mi je da se taj prozor sa
postavkama nemre raširiti. I zbog to ga moraš skrulati među njima. Obzirom da mi je
televizor uvijek spojen sa kompom i uvjek treba do CCC-a skočiti. A o rušenjima
mo gu pričati danima. Stvarno su se zvijezde morale poklopiti da sve radi kak spada.
E sad nevezano uz grafičku. Imam i od ATIja tuner. Ljudi moji ja to nisam mogel
natjerati da radi kak spada da me ubiješ. Ili je slika bila ok zvuk loš. Pa obrnuto. Ili sve
ok pa kroz par sekundi počne zatrzaviti slika i totalno se smrzne... Ili dok šaltaš
programe se smrzne ak prebrzo stišćeš da ti pokaža sljedeći program. Slično se
događa nekad i kod autoscana. Sad najnovija mi je da mi tuner radi samo par minuta
dok pokrenem program i onda odjednom se smrzne i moram restartati program.
Svaki sljedeći put dok restartam sve kraće mogu gledat tv. Kupil sam ga da si mogu
nekaj snimiti. Ljudi moji ja još ništ nisam pogledal snimljeno sa tim tunerom.
Ljudi moji taj Theatre 550 je dobar komad harvera, ali covece softver je u banani.
Sve programe kaj sam našel na netu sam probal. Ali ni jedan nije baš ok.

..... sad malo o drugoj strani.
Nvidijim kontol panel je premija naspram CCC-a. Pohvale..
Jedini nedostatak koji ima nvidija je ovaj. Ako niste uštekali kabel iz grafičke u TV prije
nego su se upalili windovsi onda nemate za odabrati opciju Dualview. Kod ATI Extended
desktop. Dok sam prvi put spojil TV a grafom i idem ja to napraviti a kad ono samo
opcije CLone i Span. Onda sam nakon nekog vremena skužil da moraju komp i TV moraju
biti skupa povezani prije paljena windowsa. Driveri mi nikad od NeVidije nisu bacili
grešku. Još jedna dobra stvar kaj nvidije rade i sa nepriključenim kablom za napajanje.
Barem mi je jedna 8800gt radila. Zgodno je da sam mijenjal u istom kompu 7900 i 8800 bez reinstala drajvera. Sve kaj mi je i prije radilo radilo je i poslje.

Uglavnom ja sam jako zadovoljan kaj sam na nvidiji. ATI tak skoro više nebu došel k meni, jednostavno nemam snage se boriti sa njegovim softverom ak nekaj krene nizbrdo.
Sad je još jedini problem naći odgovarajuću nVidija karticu među svim tim
njihovim brojevima .

Evo ovo je moje iskustvo pomješano sa brojnim pehovima itd...
I super je dok nekaj instaliraš i sve radi kak spada od prve i ja dižem
čašu/čaše u to ime.

LCD 19'' Philips 190P6 | Coolermaster Stacker ATX/BTX (STC-T01) Black | Corsair HX520

ASRock P55 Extreme | Intel i5 760 | G.Skill F3-12800CL7D-4GBECO 2x2GB | XFX 7950 GT 512MB DDR3

Benq DW1670 & Plextor PX-755A | WD Black 1TB (WD1002FAEX), WD Green 2TB (WD20EARS)

Creative SB Audigy Player SB0090 | TP-Link TL-WN651G

Microsoft Wireless Optical Desktop for Bluetooth (Miš i Tipkovnica) | Razer Copperhead (Green) | Genious KB-16e Black

___ <<< Enchantress >>> ___

Parts of watercooling:
Laing DDC-1 water pump
3x Magicool Extreme radiators
EK-Supreme-Acetal for CPU
EK-NF4 rev1.1 for chipset
EK-FC79 for GPU
EK-Multioption reservoir 400 + EK-Multioption RES Bottom Rev.2
& green tubes.

Loop:
rezervoar / pumpa / GPU / rad1 / NB / rad2 / CPU / rad3 / rezervoar

Par slikica iz galerije