Evo da i ja kazem rijec dvije.
Instalirao Windows 7 PRE-Beta verziju na laptopu starom 5 godina. IBM, centrino tehnologija, 1.5GHz, 1GB rama, 40GB disk (ATA), integrirana intel graficka.
Instalacija prosla posve bezbolno i brzo. Nakon instalacije pokrenuo update koji mi je pronasao graficku, zvucnu i LAN (Wless je radio u startu). 2 restarta i lap je bio spreman za koristenje.
Kao i kod Viste, mreza je rjeseno gotovo savrseno. Na XP sam se mucio sa brdo dodatnih programa kako bi uspjesno podesio Wless/net sa WPA2 enkripcijom, ovdje sve iz prve. Sve radi iznimno stabilno. Jednom mi se srusio IE, gresku uredno prijavio, danas mi stigao update i sad opet sve radi.
Instalirao office2007, divx codec-e, digao sql server, CS2 (3 i 4 ne rade zbog graficke, Pixel Shader je u pitanju)...
Kao sto sam rekao, probao sam mnoge Beta do sada, ali ovo zbilja izgleda dotjerano. A treba naglasiti da se ovdje radi o PRE-Beta OS-u.
I na kraju, cijeli OS radi na racunalu starom 5 godina, na kojem mi ni na kraj pameti nije bilo instalirati Vistu. Windows 7 iako jos u debeloj beta verziji, radi brzo poput XP-a. Paralelno sam testirao podizanje sustava sa glanc novim Lenovo-om (core duo, 2GB rama, SATA 160GB) i frisko instaliranom Vistom. Trebam li naglasiti da je IBM sa win7 skoro 10 sekundi brze usao u sustav (s tim da je Lenovo jos nekih minutu nakon podizanja krkljao po disku i bio gotovo neupotrebljiv, dok je ovaj gotovo na ulasku bio spreman za rad)