Pozdrav ekipa, nedavno sam kupio novu mašinu i privremeno sam stavio neki očajni hladnjak za 60 kuna gore tek da nešto imam, jer nisam uspio naći u Linksu nikakvu solidnu WC soluciju za neke poštene pare i sad bi sastavio nešto buduci da sam prikupio malo para. Proc trenutno radi na 2.4 i nemoguće ga je ovime klokati čak ni do 3.0 koliko se grije, a čuo sam da ispod 3.2 koči grafičku pa bih ga klokao bar na 3.2, 3.4 koliko će ići do 1.5 V da mu ne skraćujem previše vijek trajanja. U HGspotu i Linksu imaju samo hlađenja iznad 1000 kuna koja baš i nisu bog zna što, pa rekoh ako bi već dao tolike pare pa i malo više onda da barem hladi ko zmaj! I tako sam našao hardveraj.hr i vidio da oni imaju dosta dobar izbor komponenti za vodeno hlađenje (tipa EK blokove i baš izrađene kilere za to, ne da stavljam neke gluposti s Lade itd.

) jer smo mi po pitanju izbora hardvera uglavnom pušiona ali ovi bar ajde imaju nešto kako spada, dalo bi se sastavit neko hlađenje. Istina nije ni tamo izbor bog zna šta ali ono, bar imaju osnovne dijelove.
Pa tako, što mislite na ovaj setup;
EK Supreme Acetal blok
Magicool Pro 360 UV radiator
Laing 12V DDC-1T
+
XSPC pokrov (zbog boljeg protoka)
EK Multioption 150 rezervar
Stavio bi 3 ventilatora na onaj hladnjak. E sad, još me zanima jel 1/4" dovoljan protok, neki kažu da je 1/2" puno bolji (pogotovo jer kažu da ovaj EK supreme pruža dosta otpora) i jel bi se dalo na ove komponente stavit 1/2" spojnice i crijeva?
Također, je li moguće u taj tok dodati recimo northbridge i mosfete (iako sam čuo da se to ne isplati)
Kad bi hladio i grafičku bi li ona to sve skupa previše grijala ili bi bilo moguće hladiti i nju kasnije; i naravno bi li ta pumpa to podnijela?
Inače konfiguracija je:
INTEL Core2Quad Q6600
Gigabyte GA-X48-DQ6
Sapphire ATI Radeon HD 4870X2
Mushkin XP Series 4GB PC-8500
Hvala puno na savjetima