Citiraj:
Autor Kožni
Kakva su vaša iskustva sa Amis Sigurnosnim sustavom (F-secure)?
Kakva je pouzdanost?
Kakvo je korištenje resursa i performance?
Kakva je konfigurabilnost i jednostavnost korištenja (osim browsera, realplayera, flash java ... i sl. plugina, koristim skype, irc, e-mule i bitcomet)?
Da li sugerirate neki drugi firewall / antivirus / antimalware i zašto?
|
1) pozdanost - s obzirom na opseg i zahtjevnost paketa po resurse radi solidno, rijetko koji maleware ne zaustavi, no ne bih ti mogao reci koliko je pozdan kad se radi o "egzoticnim" maleware-ima, ali ne bih rekao da zaostaje puno za NOD-om.
2) koristenje resursa je poprilicno, vece nego kod BitDefendera uz manju djelotvornost
3) konfigurabilnost je zadovoljavajuca, svaka komponenta se moze posebno iskljuciti, iako nije 100% user friendly sucelje, no buduci da Amis daje podrsku za SigSustav, mozes nazvat korisnicku i trazit pomoc oko svih detalja.
SS nije freeware nego je stvarno poklonjena licenca
Ne bih nikako savjetovao koristiti ga uz neki drugi AV/anti-spyware/firewall zbog potrosnje resursa i stabilnosti sustava.
Predstavlja najbolje rjesenje ako vam je bitnije imati legalan antivirus, a ne zelite placati cca. 50€ i vise godisnje za AV.
S druge strane, i po sigurnosti i po koristenju resursa ne moze konkurirati Kasperskom (broj 1) i BitDefenderu (broj 2 AV).
Sto se tice novog Nortona, mozda je smanjena potrosnja resursa, no i dalje ostaje za vidjet kakav je algoritam (jel unaprijedjen) za prepoznavanje virusa, jer iz iskustva znam da
Norton, NOD32, avast i AVG ne detektiraju neke maleware koje
Kaspersky i BitDefender s lakocom preveniraju, cak bih mozda prije preporucio SigSustav/F-secure nego Nortona (2008), NOD, avast i AVG.
Top 10 antivirusa godine sa sazetkom funkcija
Citiraj:
Autor tomifish2002
ni ja nisam bio zadovoljan. firewall me je zahebavao i utorrent mi je stalno štekao
a gle , čim je besplatno...jel...nemožemo očekivati baš neku super zaštitu
|
cuj, to je subjektivno iskustvo, i iako je moguce da se ovakvi problemi pojave, to se da iskonfigurirat, a treba racunat da imas besplatnu podrsku pri koristenju SigSustava
Isprika MadBoy-u, al samo da covjek procjeni treba li koristiti poklon licencu od Amisa
Citiraj:
Autor Hisoka
Rebellion : Puno ti hvala na korisnim savjetima!
edit: Zvao ja Amis i zamolio da me prebace na 6db i prebacili me i nije pomoglo. Ne mogu reci da je imalo pomoglo čak isto je kao i prije, možda čak i malo lošije ali teško je to reći.
Ovo su novi statsi danas ujutro (lijevo novo, desno ono što je bilo 17.10.2008):
.......
E super, šta sada?
Koliko vidim sada su se još približili sn i output i to valjda nije dobro... Opet povećao se SN pa je to ok i malo smanjio LIne Attenuation pa je i to ok, samo problem ostaje...
BTW isčupao sam žice i povezao telefonski dolazni sa ADSLom onako žica na žicu i nije pomoglo baš, sada je kabel još kraći.... Ima li još ideja šta sada da ih tražim konkretno ili da pustim njih da isprobavaju?
hvala!
|
Nema na čemu, drago mi je da sam (bar malo) pomogao.
Koliko vidim, puno je manje errora na parici i malo bolje stanje sa signalom.
Jedino jos sto ostaje pitanje gubi li se vise signal na putu od centrale ili na samim kucnim instalacijama.
Ako je ovo drugo po srijedi, mislim da mozes trazit da ti Amisov tehnicar to rijesi, samo to ce ic na tvoj trosak. (teoretski naplatit ce ti izmedju 50 i 300kn, ovisno kolko ce radit oko instalacija).
Ako zelis to, napomeni im, jer ako znaju da je do tvojih instalacija problem, prije ce ti izac tehnicar ako kazes da si spreman platit pomoc.
Citiraj:
Autor matija001
Zanima me amis 2u1 usluga i to paket do 24Mbps. Htio bih saznati od korisnika te brzine, kolika im je stvarna brzina na www.speedtest.net , i ako bi mogli da mi sliku testiranja poslaju ovdje u temi. Trenutno koristim maxadsl 8Mbps/512kbps i kod testiranja mi je stvarna brzina 6850kbps/420kbps.
|
Pa brzina koju imas kod t-coma je solidna, samo bilo bi zgodno da trazis t-com da ti na par dana stave brzinu od 16Mbps, jer te te nece kostati puno (samo tih par dana ces imat naplacenu brzinu od 16Mbps, ostatak mjeseca normalno 8Mbps), a vidjet ces kakva ce biti stabilnost linije i otprilike max parice.
Upozorenje - kod Amisa u rout modu neces moc prec 18Mbps na paketu od 24Mbps zbog starog software na Thomson Speedtouchu!
Upload je 768kbps u tom slucaju, malo se smanji dok se koristi tel linija (jer nema splittera, pa), no maks upload koji mozes ostvariti kod Amisa je do 1Mbps, i bit ces na ADSL2+, sto ti ne odgovara ako ti je bitan ping.