View Single Post
Staro 04.11.2008., 18:18   #1
zoranpop
Premium

Datum registracije: Dec 2006
Pioneer DVR-212DBK Sata, problem

Kupio sam novi PC. AMD Athlon64 X2 4800, sa sata diskom i sata pržilicom (Pioneer DVD-RW DVR-212DBK).
Imam instalirane Windowse XP i Ubuntu 8.04. U oba operativna sustava DVD uređaj je prepoznat i radi OK.
No problem mi se pojavljuje kada bootam PC sa CD/DVD medija, npr. Hirent's boot CD, koji se normalno učita, ali kod pokušaja startanja bilo kojeg programa sa tog CD-a, sustav dalje ne prepoznaje DVD uređaj i medij u njemu.
Ista stvar je kada sam sa Acronis True Image 11 boot CD-om htio napraviti disc image particije C: sa instaliranim Windowsima. Uredno je Cd bootan, napravio sam snimku particije na drugu particiju na disku (splitanu na veličinu DVD medija) i potom ih spremio na DVD medij.
Kada sam nakon toga ponovo bootao CD sa Acronis True Image da provjerim funkciju restore, vidio sam da Acronis True Image u popisu medija ne prikazuje i DVD uređaj?
Za sada sam sa ATA kabelom spojio DVD uređaj sa starog PC-a i njega bootabilni CD vidi.
Da li netko zna u čemu je stvar?
Da li je moguće da su Hirent's i ACronis CD bazirani na DOS-u a da Pioneer više ne podržava DOS?

Pozdrav
zoranpop je offline   Reply With Quote