Evo, koristim vec neko vrijeme sa TV packom etc. Pa da se malo bacim na ovaj topic.
Nakon sto sam prije dosta vremena na ovom istom topicu popljuvao zbog razlike u perfomansama, sa danasnjim kompovima nije toliko strasna, ali opet. Razlika izmedju 900 fpsa u quake 3 i 985 na XPu nije toliko strasna :P
Stavio sam x64 i strpao gore TV pack, jer ce se primarno koristiti za multimediju.
Instalacija je prosla veoma lijepo i jednostavno, bez ikakvih mogucnosti za odabir. Fuj. Sve je radilo savrseno, svi driveri su proradili, ALI.
Ljudi moji, o cemu pricamo. 64bitna arhitektura je ovdje preko 4 godine. Da ju ne moram koristiti, ne bi, ali kako moram poludit cu. I tu ne govorim samo o 3rd party software rjesenjima, vec i o samom Microsoftu.
EDIT: Da ne govorim o bugovima kao sto su da kako bi morao igrati CoD 4 moram nesto upiknuti u mikrofon. Prokleta igra se nece pokrenuti nikako osim ako nesto nije upiknuto.
Ma, mislio sam da ce mi se misljenje promijenit, sada sa Vista Media Centreom + SP1 koji je izasao. Ali nije. Vec razmisljam da s obzirom na kolicinu za... mogao bi koristiti i neku betu 7ice bez problema.
EDIT: Jos jedna stvar koja onak iritira je ta sto za isti posao koji je u XPu trebao jedan klik za napravit, ovdje cesto treba 2, 3+ klikova. Da ne pricam da sam prokleti admin kompa, a osjecam se kao klinac od 10 godina pod parental lockom.