Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 04.11.2008., 13:35   #1617
dnodna
Registered User

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor B-Link Pregled postova
Vidim da ima dosta diskutanata u vezi Hi-Fi-ja na ovom forumu što je samo dobro.

Postavit ću jedno pitanje na koje me možete odmah popljuvat ali ako neznate odgovor nemojte ni sr...

Pitanje: Koji zvučnici, pojačalo, mogu dati najkvalitetniju zvučnu sliku ako je žanr muzike TAMBURICA, odnosno, slušanje, Bogdana, Lola, Kiće, Dukata, Škore(tambure), znači da li neka kombinacija može vrhunski reproducirati taj žanr iliti stil glazbe, jer vidio sam da se spominju različite kombinacije za različite žanrove glazbe npr. RAP, Techno, Metal... Pa da li postoji nešto što bi najbolje pasalo za tamburice.

Znam da taj žanr nije za profinjene audiofile ali zanima me što vi mislite o tome?
Da lakše je z manje love složit sistem koji će svirat ili ili jednu vrstu glazbe.. Da svira i jazz i elektroniku najćešće se moraš dobro izut..

Reprodukcija tamburica i manjih akustičnih bandova gdje se ne zahtjeva reprodukcija sumanutog basa, ataka, već samo ispravnost timbra tamburice i pratećeg benda /mandolina,prim, bajs i kaj ja znam kaj ide još u tamburaški bend ja bi to sredio sa jednim integriranim lampaškim pojačalom i nekim visokoosjetljivim zvučnicima iznad 90 db. Stvar je u tome da to košta novo više love neg sve ovo u bestbuy budget razredu kaj se da kupit. (Npr NAD,JAMO,Rotel,MArantz,Yamaha)

eto primjer je da budget marantz KI-4001 voli male akustične bendove jer ima slabiju kontrolu(ko nije slušo nešto jako dobro to neće ni primjetit) basa i uz njega stavit nekakve zvučnike koje vole toplo pojačalo - tamburica će svirat predivno..
dnodna je offline   Reply With Quote