Imam problem sa konfiguracijom ova dva uredjaja.
Pokusao sam ih postaviti tako da je d-link u bridge modu, a linksys se spaja preko PPPoE-a (na T-Com). Medjutim, to radi jako nestabilno. Veza traje dvije i nesto minute i onda pukne. Zna li netko zasto je tako?
Onda sam odustao od toga i pokusao namjestiti da se spaja modem (tj. da je D-Link u router modu). Sto radi ok, ali ima jedan problem. Naime, modem se spaja bez problema, i normalno odrzava vezu, ali ako ne stavim staticki ip na wlanu routera (linksys-a) onda sa lan strane routera nemam pristup internetu.
Dakle:
T- Com -> D-Link (192.168.1.1/24 lan) -> Linksys (192.168.1.2/24 wan) -> komp
radi u redu. Ali, tako mi ne vrijedi port forwarding na routeru i ne radi mi remote session na torrentima.
A ako na Linksysu ostavim Obtain Ip automatically (dakle da pokupi IP sa DHCPa na D-Linku koji je ukljucen) Linksys dohvati adresu sa D-Linka (ako se D-Link spojio onda posalje adresu vanjskog IPa, dakle onu koju je dodjijelio T-Com, i pohvata DNSove) ali nemam pristup Internetu.
Ja kontam da bi problem trebao biti u konfiguraciji D-Linka.
Kad spojim D-Link izravno na komp i kad se on spoji moram imati na kompu Automatic IP i onda mu D-Link posalje onaj IP koji mu je dodjijelio T-Com. I tako radi bez problema.
Postoji jedna opcija u D-Linku koja mi je sumljiva, zove se Remote Route. Kad mi je modem izravno na kompu i opcija je Disabled, net ne radi, kad je Enabled radi. U kombinaciji sa Linksysom ne radi ni Disabled ni Enabled.
Malo sam to zbrckao, al pitajte detalje.
Dakle, zanimaju me dvije stvari:
1. zasto puca veza kad je modem u bridge modu?
2. zasto Linksys ne "routa" vezu iako je pokupio ip sa d-linka, a ako je namjesten static ip radi?