Ne. iPhone ne podržava uslugu BlackBerry
Baterija je na iPhoneu pokrivena jamstvenim rokom jednakim kao i uređaj. No, kako je baterija sastavni dio uređaja
(nije ju moguće izvaditi), eventualni kvar na bateriji rješava se jednako kao i ostali kvarovi na uređaju. U servis je dakle potrebno poslati uređaj - ne može se zamijeniti samo baterija.
Jednako kao u slučaju kvara samoga uređaja, baterija će biti besplatno zamijenjena ako:
* nema mehaničkih oštećenja
* nema prisustva vlage
* jamstveni rok nije istekao.
U protivnome se baterija također može zamijeniti, ali uz naplatu.
Hoće li mi se u uređaju, kada se vrati sa servisa, sačuvati moji privatni podaci?
Na žalost ne. I u jamstvenome listu pojašnjeno je da, kada se uređaj zamjenjuje, korisnik mora imati
redovito pohranjene svoje podatke (putem aplikacije iTunes). Naime, iPhone ima kapacitet memorije 8
ili čak 16 GB, a zamjenski uređaj kojega će korisnik imati na raspolaganju tijekom servisiranja svega
4 GB. Dakle, na prodajnom mjestu moglo bi se odraditi, ali samo čuvanje osnovnih podataka kao što su
SIM kontakti, poruke, slike... (teoretski do 4 GB). I to, naravno, pod uvjetom da neispravnost konkretnoga
uređaja to dopušta.
Čuo sam da Apple ima problema s punjačima?
Točno je da je Apple potvrdio probleme s punjačima uređaja, no ti se problemi ne odnose na uređaje koji su
distribuirani u Europu.
Kakva jamstva postoje za uređaj? Tko je ovlašteni serviser u RH?
Apple pruža jednogodišnju garanciju za iPhone te dvogodišnju tehničku podršku.
Apple posluje tako što se neispravni uređaji, ako je potvrđen kvar, zamjenjuju ispravnima, a sve zbog složenosti
samoga uređaja. Stoga ne postoji mogućnost da se eventualni kvar ponovi.
U skladu s tim načinom poslovanja, T-Mobile će vaš uređaj u slučaju eventualne neispravnosti proslijediti u Apple
i osigurati vam pravovremenu i kvalitetnu zamjenu.
Čuo sam da se iPhone aktivira drugačije nego ostali telefoni - je li to točno i, ako jest, kako ću ga aktivirati?
iPhone se može aktivirati putem interneta (točnije aplikacije iTunes) ili u najbližem T-Centru.
Hoće li se iPhone u Hrvatskoj moći koristiti GPS-om?
Kakav sustav GPS-a ima iPhone, spaja li se korištenjem GPS-a korisnik na internet?
iPhone 3G ima ugrađen GPS prijemnik te se koristi aplikacijom Google Maps za lociranje.
Aplikacija Google Maps se spaja na internet prilikom učitavanja zemljovida.
Mogu li preko iPhonea slati MMS poruke?
Na žalost, MMS poruke nije moguće slati preko iPhonea.
Hoće li uključivati izbornik na hrvatskome jeziku?
Na žalost ne.
cijena vani 200 tinjak dolara više ni ne vrijedi ossim šminkeraja
a neke poruke gore navedene upravo iritirajuće djeluju