View Single Post
Staro 02.11.2008., 23:20   #977
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor noobie Pregled postova
hm, ovo sto imam i je sapphirka koja na sebi nema poseban VRM heatsink. ne znam za 'crnu' verziju no crvena je nema..
Imao sam otprilike 5-6 komada HD4870 od Sapphire-a i tek je zadnja imala zaseban VRM heatsink i novi stock hladnjak (crne boje, a ne onaj standardni ATI-jev, tj. referentni) . Zato i rekoh, zadnje revizije Sapphire-a.

Dok npr. na 4850 su isto par zadnjih bile sa boljim općenito hladnjakom na jezgri i istim zasebnim na VRM-ima.

A taj VRM hladnjak puno olakšava posao, jer em ne moraš stavljati one ježiće na karticu (za koje se uvijek pomolim da se drže gore), em je hlađenje puno bolje.
IMHO, ako Sappire na 4850-ici nema nit hladnjake na memoriji po defoltu (ta nova revizija), znači da se po meni nit kod stavljanja accelera ne treba njih stavljat, jer moje mišljenje je da ti ježići samo pogoršavaju stanje stvari. Barem na DDR3 memoriji. A i temperature su mi to potvrdile. Nerijetko sam imao veće temperature sa uredno postavljenim AC S1 i svim ježićima (+ turbo modul, kojega sam taman stavio da bude nad VRM-ima), nego li sa stock hladnjakom (dobro, sve temperature u GPU-Z-u su bile veće osim same temp. jezgre, ona je pala za 15-20°C u prosjeku).