Citiraj:
Autor AMD
Dreger pamti oko 3000 puhanja i ide na kontrolu i baždarenje skoro svaka 3 mjeseca. Prikopčaju ga na laptop i izvlače podatke iz njega (broj puhanja sa količinama alkohola, datum i vrijeme). Te podatke uspoređuju sa podnesenim prijavama.
Laički. Ako je dana 15.09.2008. godine u dregeru zabilježeno 40 puhanja od čega je bilo 15 alkohola za prijavu, toliko mora biti i prijava. Zna se kod koga je dreger bio na zaduženju i ako je imao 6 alkohola morao je napisati 6 prijava.
Nema više kumova, stričeva, podmičivanja. Reko bi Rols Rojs:"Tko je jamio, jamio je".
|
Ma meni je nažalije što nismo uhvatili drota samo da mu vidim izraz lica kad vidi količinu promila. Ja sam bio spreman kladiti se na više od 2.5. Ono veče kad je popio one silne tekile, otspavo je 8 sati te nakon toga krenuo autom do vikendice da odveze neke stvari i zaustavila ga je patrola. To je bilo oko pola 1 poslije podne i napuhao 1.17 (nekih 8-9 sati nakon prestanka pijenja). Skontali su ga po podočnjacima i mamurluku, ali je sasvim normalan bio (nije se ljuljao, nije zavrtao kad priča, jedino što mu je eto to ostalo...).
Za to je mogao dobiti do 2 godine zatvora (mladi vozač (manje od dvije godine ima vozačku) + 1.17 promila), ali pošto mu je stari najpoznatiji advokat u gradu završilo je zna se kako.