View Single Post
Staro 02.11.2008., 14:10   #16
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Može jedno pitanje Bubba?

Znam da si ti jedini koristio osciloskop u svom reviewu, pa jel možeš reći par riječi o samom uređaju i načinu testiranja?
Drkao sam se sa prastarim Tektronixom Type 532 (Fallout stil 'scope, pogledaj sliku ako mi ne vjerujes ); cjevni osciloskop, cisti old school. Raditi s njime opcenito daje Fallout halove. No ipak nije bio podoban za ripple pa sam posudio nekakvo bezosobno USB cudo koji je dalo pogodne rezultate. Nacin testiranja je, IIRC, bio takav da se mjerila izmjenicna komponenta (jako mali f) pri maksimalnom opterecenju. Dakle, nista posebno.

Citiraj:
I još koje početničko pitanje...
Da li se za review PSU-a može koristiti analogni osciloskop, ili samo digitalni.
Koja je razlika između osciloskopa ovog i npr ovog?...ako gledamo samo točnost kod testiranja napajanja?
Opcenito, osciloskop se koristi za punq drugih stvari tj. najmanje za "testiranje napajanja". Razlika izmedju digitalnog i analognog osciloskopa je jednostavna - digitalni je bolji. Salu na stranu, prednosti digitalnog ima ko u prici, od spajanja na racunalo i ogromnih bandwidtha pa do razno raznih user frendly featureova.

Citiraj:
Što bi značio pojam "noise" kod testiranja ripple-a?
Nemam pojma. Ripple *jest* noise, u neku ruku, jer se radi o (nezeljenoj) izmjenicnoj komponenti na istosmjernoj struji. Mozda netko koristi pojam "noise" kao amplitudu ripplea ili tako nesto.

Citiraj:
Što bi ovo trebalo biti? - vezano uz ovaj post
Ovo mi izgleda kao filter kondenzator na ulazu napajanja, doduse, nisam bas povezao post sa slikom, daj citav thread ili tako nesto da se pohvata kontekst...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote