View Single Post
Staro 02.11.2008., 14:52   #15
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Halogenke mogu poslužit u svrsi traženja maksimuma koje napajanje može dat na npr +12V
no to nije dinamički load poput onog koje daje računalo
Puno veci problem od "dinamickog" loada (ako randomly ukljucujes i iskljucujes x yW halogenki, eto ti "dinamickog" loada) nego neki drugi problemi intrinsicni za zarulje kao takve o kojima sam mnogo puta pisao ovdje na forumu.

Moje pitanje se i onako odnosilo na to u cemu je razlika potrosnje 50W halogenke i 50W graficke kartice. Na to jos nisam dobio odgovor.

Citiraj:
Samo ne znam čemu onda ozbiljniji siteovi troše desetke tisuća $ na opremu za testiranje napajanja kad im je dovoljno otić u prvi dućan i kupit par halogenki.
Trose "desetke tisuca $" jer je vjerojatno tako lakse.

Baci oko na ovo, recimo. http://www.edn.com/article/CA509576.html

Uz malo volje i maste, mozes za parsto $ napraviti jako lijepi sklop. Princip je isti, sve su ostalo nijanse...

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Vidim opet si u velikoj formi zadnjih dana pa s obzirom da sam imbecil koji nema pojma i time nemogu konkurirati u raspravi povlačim se podvijenog repa i stavljam te na ignore listu da se ne bediram dalje jer bi mogao počiniti suicid...
Mozda da prekines pusiti bakin stari tapison iz cajne kuhinje? Opet su top i Aca Utrecht povaljali more lose droge po forumu...

Citiraj:
Inače ako već inzistiraš AFAIK postoje omska trošila i ona koja to nisu
Maestralno. Ta druga "koja to nisu" su, inace, kapacitivna i induktivna trosila, iako ni ta klasifikacija nije bas dobro definirana.

/snip ostatak baljezgarija

Genijalno. Ajde mi objasni, kad vec elektronika spada u "onu drugu skupinu", kako se to tocno manifestira kapacitivni i induktivni otpor pri djelovanju istosmjerne struje iz naseg napajanja?

Citiraj:
Razlika struje koja je smeće od one koja nije (u ovom slučaju) je vrlo jednostavna - spojim svoj komp na smrtbox, chieftec, corsair pa čak i maxpower i sve je krasno, spojim li ga na modecom, mercury ili neki slični "brand" čuje se zujanje iz zvučnika...
Interesantno. Hoces li moci izdrzati da ti priopcima da Bata Bozic ne postoji i da je "struja" ista, samo na "zujanja iz zvucnika" tj. suspresiju istih djeluju neke druge komponente u napajanju koje nemaju veze s "cistocom" struje?

Citiraj:
Meni dosta da vidim da se ploči ne sviđa to što dobiva...
Sve je to lijepo, no moja reakcija je bila na tvoj suvereni i drcni odgovor Nisu... koji nisi uspio obraniti jednako suvereno kao sto si ga izrekao.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote