Citiraj:
Autor Wolverine
Halogenke mogu poslužit u svrsi traženja maksimuma koje napajanje može dat na npr +12V
no to nije dinamički load poput onog koje daje računalo
|
Puno veci problem od "dinamickog" loada (ako randomly ukljucujes i iskljucujes x yW halogenki, eto ti "dinamickog" loada) nego neki drugi problemi intrinsicni za zarulje kao takve o kojima sam mnogo puta pisao ovdje na forumu.
Moje pitanje se i onako odnosilo na to u cemu je razlika potrosnje 50W halogenke i 50W graficke kartice. Na to jos nisam dobio odgovor.
Citiraj:
|
Samo ne znam čemu onda ozbiljniji siteovi troše desetke tisuća $ na opremu za testiranje napajanja kad im je dovoljno otić u prvi dućan i kupit par halogenki.
|
Trose "desetke tisuca $" jer je vjerojatno tako lakse.
Baci oko na ovo, recimo.
http://www.edn.com/article/CA509576.html
Uz malo volje i maste, mozes za parsto $ napraviti jako lijepi sklop. Princip je isti, sve su ostalo nijanse...
Citiraj:
Autor yedwy
Vidim opet si u velikoj formi zadnjih dana pa s obzirom da sam imbecil koji nema pojma i time nemogu konkurirati u raspravi povlačim se podvijenog repa i stavljam te na ignore listu da se ne bediram dalje jer bi mogao počiniti suicid...
|
Mozda da prekines pusiti bakin stari tapison iz cajne kuhinje? Opet su top i Aca Utrecht povaljali more lose droge po forumu...
Citiraj:
|
Inače ako već inzistiraš AFAIK postoje omska trošila i ona koja to nisu
|
Maestralno. Ta druga "koja to nisu" su, inace, kapacitivna i induktivna trosila, iako ni ta klasifikacija nije bas dobro definirana.
/snip ostatak baljezgarija
Genijalno. Ajde mi objasni, kad vec elektronika spada u "onu drugu skupinu", kako se to tocno manifestira kapacitivni i induktivni otpor pri djelovanju istosmjerne struje iz naseg napajanja?
Citiraj:
|
Razlika struje koja je smeće od one koja nije (u ovom slučaju) je vrlo jednostavna - spojim svoj komp na smrtbox, chieftec, corsair pa čak i maxpower i sve je krasno, spojim li ga na modecom, mercury ili neki slični "brand" čuje se zujanje iz zvučnika...
|
Interesantno. Hoces li moci izdrzati da ti priopcima da Bata Bozic ne postoji i da je "struja" ista, samo na "zujanja iz zvucnika" tj. suspresiju istih djeluju neke druge komponente u napajanju koje nemaju veze s "cistocom" struje?
Citiraj:
|
Meni dosta da vidim da se ploči ne sviđa to što dobiva...
|
Sve je to lijepo, no moja reakcija je bila na tvoj suvereni i drcni odgovor
Nisu... koji nisi uspio obraniti jednako suvereno kao sto si ga izrekao.