View Single Post
Staro 31.10.2008., 23:17   #1
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Nikako na 8mbps

Prije tjedan dana sam naručio 8mbps brzinu (sa trenutnih 2mbps, t-com).
Službeno mi je 8mbps uključeno prije 3-4 dana, međutim stalno me spaja na 2mbps. 2 puta sam se žalio, i danas mi je napokon došao tehničar od t-coma vidjet o čemu se radi. Čim je vidio koji modem koristim rekao je da je taj modem zastario i da je problem u njemu, da taj modem jednostavno ne može postići 8mbps. Radi se o Elconu 2253EU. Čovjek je donio sa sobom Thomsona 780wl, međutim nije ga ni spojio jer je 100% trebao biti problem u Elconu kojeg ja imam, te mi je rekao da ga zamijenim ili da kupim novi, na što sam ja rekao da ne dolazi u obzir da kupujem, te da smatram da je to njihova pogreška jer su mi ponudili 8mbps iako znaju da ih s trenutnim modemom ne mogu postići (oni imaju u evidenciji tko koji modem koristi, prema tome ne mogu se pravit ludi). Čak sam nagovarao čovjeka da mi da tog svog Thomsona, a da ću ja njemu ovog, međutim nije htio/smio, tko će ga znat.

Nakon toga odoh do prvog t-centra, objasnio im sve, pa su me i tamo glatko otpilili te rekli da imam tri opcije:
1. počekati ponedjeljak kada će im voditelj smjene biti tu, te da s njim to riješim - nisam htio, želio sam modem odmah jer mi je već pun kufer
2. naručiti maxtv probni rok od 3 mjeseca (1kn), s kojim bih dobio novi modem, te nakon 3 mjeseca im mogu ne vratiti taj modem - isto nisam htio jer treba čekat barem tjedan dana
3. kupiti novi router o svom trošku - ne dolazi u obzir

Skupio se i otišao. Nakon toga nazvao 08009000 i kada se napokon javio momak iz tehničke podrške, objasnio mu sve i on je rekao da mi je tehničar morao dati novi modem, i priznao je da je to greška t-coma. Momak je bio iznimno susretljiv, te je osobno nazvao tog tehničara koji je maloprije bio u mene i rekao mu da mi mora dati taj modem (thomson). Zahvalio sam mu te mu dao sve najbolje ocjene nakon poziva.
Nakon par minuta zove me tehničar, da kada ćemo se naći sutra ujutro da mi donese novi modem
Pošto je blagdan sutra, nisam htio gnjavit čovjeka da dolazi sutra ujutro do mene, nego smo se odmah našli ispred njegove kuće gdje mi je predao thomsona.

Sav sretan dođem doma, spojim ga, odem testirati brzinu - drek i dalje je 200kb/s download.
Nazovem opet 08009000, javi se čovjek, nešto je on tamo testirao, nemam pojma, na kraju kaže "pa vama je uključeno 8mbps, trebali ste ih odavno imati"... na kraju nije mogao pomoći nego je opet stavio primjedbu koju je proslijedio dalje (treći put), i rekao da on tu više ništa ne može nego da moram čekati da mi se netko javi. Sutra je blagdan, nitko ne radi, nedjeljom također, već vidim da ću dočekati 2 tjedna bez brzine koju sam odavno naručio. Nije ništa tragično, preživjet ću , ali me živcira, pa sam htio pitati ovdje ako se netko razumije u to, o čemu bi se tu moglo raditi, da li postoji šansa da taj problem riješim ovdje lokalno, da li je problem u routeru ili u njima, ... ne znam, nisam dovoljno upućen, pa bih molio za mišljenja ovdje.

Hvala
Neo-ST je offline   Reply With Quote